TOP

Baanbrekend: de Ecco Biom golfschoen

In het voorjaar van 2011 kunnen sportievelingen niet alleen tijdens het hardlopen en wandelen de voordelen van natuurlijk bewegen ervaren, maar ook op de golfbaan en in de sportschool. Het Deense merk Ecco, lanceert in navolging van de Biom-schoenen dit voorjaar de nieuwe Biom golfschoen.

Biom Golf is ontwikkeld aan de hand van Ecco’s jarenlange onderzoek naar de menselijke voet, waaronder scans van meer dan 2500 voeten, om zo de perfecte pasvorm te creëren. “De voet is een bijna perfecte schokdemper en Biom Golf ondersteunt dit natuurlijke proces,” vertelt Michael Waack, Hoofd Global Golf bij ECCO. “Omdat de schoen een perfect anatomische leest heeft, helpt Biom de speler meer op de middenvoet dan de hiel te landen. Dit zorgt voor comfort en het bouwt spieren op, waardoor de atletische prestaties verbeteren en het risico op blessures verminderd wordt.”

Biom?

De naam Biom staat voor biomechanisch en in het bijzonder de biomechanische eigenschappen van hardloopschoenen. De eerste Biom-hardloopschoenen kwamen in 2009 op de markt. Hiermee speelde Ecco in op de steeds populairder wordende trend van (semi-)blootsvoets hardlopen. De filosofie achter dit concept is echter ook te vertalen naar andere sportactiviteiten, zoals Ecco heeft gedaan met Biom Walk, Biom Train en Biom Golf. Biom-producten zijn ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, medici en professionele atleten zoals de Deense triatleet Rasmus Henning.

Eigenschappen

Biom Golf heeft vijf designpatenten (superlichtgewicht constructie, extreem laag profiel, stabiliserende hiel, flexibiliteit van de voorvoet, Tibetaans Yak-leder) en een reeks onderscheidende elementen waaronder de volgende:

– Ecco Hydromax: Ecco’s eigen lederbehandeling waarmee de voet droog en comfortabel blijft onder alle omstandigheden.

– Direct ingespoten polyurethaan: geavanceerd constructieproces, alleen toepast in de golfindustrie door Ecco, dat zorgt voor langdurig comfort en uitermate nauwkeurige anatomische ondersteuning.

– Temperatuurbeheersing: binnenzool met drie componenten met het Ecco Comfort Fiber-systeem voor een koel, droog klimaat in de binnenkant van de schoen.

De Biom golfschoenen zijn vanaf april 2011 verkrijgbaar bij geselecteerde Ecco winkels. Ga voor meer informatie over Ecco golfschoenen naar de website.