TOP

Aurobelle lanceert zomercollectie 2012

Het Ibiza label Aurobelle brengt deze zomer een decoratieve hand block printing collectie voor dames en kinderen op de markt.

De fairtrade collectie voor zomer 2012 bestaat uit kleurrijke jurkjes, tunieken, kaftans, shawls en homewear. Veel items zijn voor zowel dames als meisjes (2 tot en met 13 jaar) in dezelfde modellen en prints verkrijgbaar. Alle gebruikte stoffen zijn ambachtelijk gemaakt volgens een eeuwenoude Indiase techniek, waarbij katoen en zijde met houten stempels en plantaardige kleurstoffen worden bedrukt.

Aurobelle is geen nieuw label voor de Nederlandse markt. “Het bestaat al jaren, maar is nog niet zo wijd verspreid”, vertelt Caroline van Sluis, van Your Favourites Fashion Agency, agent voor het merk in Nederland. “Het ligt bij de betere boetieks (midden- en hoog segment).” 

Aurobelle brengt slechts een collectie per jaar uit en dat is vanwege de roots op Ibiza inderdaad de voorjaar- en zomercollectie. De in Duitsland geboren designer Jane Naeke woont al jaren op Ibiza en verblijft de helft van het jaar met haar gezin in India, zodat ze het gehele productieproces nauwlettend in de gaten kan houden. Van Sluis: “Zo kan ze er ook op toezien dat alles fairtrade wordt geproduceerd. Wat Aurobelle uniek maakt zijn de stoffen die middels hand block printing gestempeld zijn. Een zeer arbeidsintensief proces dus.”

Naast kleding heeft Aurobelle een bescheiden homewear collectie met toilettassen, plaids, strandlakens, pareo’s en tassen. Verkoopadviesprijzen van de kleding variëren van € 40,00 tot € 165,00. Verkoopadviesprijzen van de homewear variëren van € 12,50 tot € 165,00. De nieuwe samples voor de zomercollectie van 2013 worden medio mei 2012 in de showroom verwacht. De zomercollectie 2012 ligt vanaf medio maart in de winkels.

Info: Your Favourites Fashion Agency, Caroline van Sluis > 0182 – 343436 /06 – 28765061