TOP

Asos boekt megawinst, ontwerpster Dyanne Beekman de zorg in en Verstappen opent pop-up store in Batavia Stad

Ontwerper Dyanne Beekman gaat in de zorg, Asos plukt (nog altijd) vruchten van de pandemie en fans van Max Verstappen kunnen naar Batavia Stad voor merchandise van de coureur. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 15 oktober.

Nieuwe winkel voor Verstappen-fans

Max Verstappen opende gisteren een tweede verkooppunt voor fans van de coureur. Dat meldt Retail News. Deze pop-up store opent de deuren in Batavia Stad. Naast merchandise van de coureur zijn er ook race-items te zien, zoals de helm van Verstappen. Scott Otte, marketingdirecteur van Batavia Stad: “Een van onze kernwaarden is ‘beautifully local’ en daarom zijn we er trots op dat deze sportheld en succesvolste coureur van Nederland ervoor gekozen heeft om een pop-up store te openen in Batavia Stad Fashion Outlet.” Deze week zijn onder andere de promoteams van Red Bull aanwezig in Batavia Stad. De Verstappen store is in elk geval tot het einde van het jaar geopend. De coureur heeft ook een winkel in het Limburgse Swalmen,

Dyanne Beekman ontwerpt zorgcollectie

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft de primeur voor een nieuwe uitstap van mode-onderneemster Dyanne Beekman. Beekman heeft D-cares gelanceerd: een bedrijfsmodecollectie voor de zorg. Deze mix & match collectie bestaat onder andere uit een blouse, jumpsuit, skinny jeans en een jurkje in de maten XS tot en met 4XL, in wit, grijs en donkerblauw. Het is volgens de ontwerpster haar meest persoonlijke collectie: “Tijdens het drie jaar durende ziekbed van mijn moeder had ik intensief contact met allerlei mensen in de zorg. En zoals dat gaat als styliste, werd herhaaldelijk mijn mening gevraagd over hun kleding. Het viel direct op: oncomfortabele tenues in wit. Of juist in de kleur van het bedrijfslogo. Dat moest anders kunnen.”

Faillissementen: de stand van zaken

Vorige week (41) zijn 49 bedrijven en instellingen – waarvan zes eenmanszaken – failliet verklaard. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dat zijn er twee meer dan in de week ervoor. De meeste bedrijven gingen failliet in de bouwsector (10). In de groothandel gingen acht bedrijven op de fles, vijf meer dan in de voorgaande week. In 2020 zijn tot nu toe 2670 bedrijven en instellingen failliet verklaard, dat zijn er nog altijd 289 minder dan in dezelfde periode in 2019.

Asos boekt forse winst

Alweer blijkt dat de pandemie big business heeft betekend voor online spelers, die tijdens de eerste lockdown overuren maakten. De online modegigant Asos maakte volgens Business of Fashion in 2020 een winst uit onderneming van £142,1 miljoen tot 31 augustus, vergeleken met £33,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De Britse fast fashion speler zei dat het een ‘solide’ start van het nieuwe financiële jaar had gemaakt en goed voorbereid is op de piekperiode rondom Kerstmis. Het bedrijf, dat met name twintigers tot de belangrijkste doelgroep rekent, zei ook voorzichtig te zijn met de vooruitzichten wat betreft de vraag van deze consument, aangezien de economische vooruitzichten en levensstijl van twintigers verstoord worden.

Beeld: Dyanne Beekman / D-Cares