TOP

Asos boekt 56% meer omzet in 1e halfjaar

De omzet van de Britse webshop Asos is in de eerste helft van het boekjaar met 56% gestegen. Dit komt vooral door groei in het buitenland.

De omzet van webshop Asos kwam in het half jaar van april tot en met september 2011 uit op 217,6 miljoen pond. Dat is 56% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De verkopen in eigen land van de Britse webshop stegen met ‘slechts’ 8% naar 88,7 miljoen pond. De bestellingen uit het buitenland vormen een steeds groter aandeel van de omzet. In de eerste helft van het boekjaar stegen deze met maar liefst 150% naar 122,2 miljoen pond.

Wereldwijd 

Asos is deze periode begonnen met nieuwe webshops voor Italië, Spanje en Australië (in eigen taal en valuta). Er waren al eigen webshops voor Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en de VS. Asos heeft wereldwijde dekking en verstuurt naar alle continenten. De shop levert ook in Nederland.

800 merken

De Britse webshop Asos werd tien jaar geleden gelanceerd en verkoopt inmiddels zo’n 800 kleding- en accessoiremerken voor vrouwen en mannen.