TOP

Artistiek project Levi’s loopt ten einde

Het project Station to Station van Levi’s is bijna afgelopen. De Levi’s trein die de afgelopen drie weken door Noord-Amerika trok, komt zaterdag aan bij zijn eindstation in San Francisco.

Station to Station is een artistiek project dat mede mogelijk wordt gemaakt door het jeanslabel Levi’s. Onder leiding van curator Doug Aitken reisde een gezelschap van kunstenaars en muzikanten sinds 6 september van New York naar San Francisco.

Concept
Tijdens die tocht stopte de trein in Pittsburgh, Chicago, Minneapolis, Santa Fe, Winslow, Barstow en Los Angeles. Oakland in San Francisco zal de laatste stop van de trein zijn. In iedere stad die de trein aan doet, vindt op die dag een festival plaats. Station to Station brengt op dat festival de lokale artiesten bij elkaar om samen met de treinreizigers te creëren.

Campagne
Het nomadische project valt samen met de campagne ‘Modern Frontier’ van Levi’s. Deze campagne is gebaseerd op de weg die goudzoekers aflegden van het oosten naar het westen van Noord-Amerika. De eerste Levi’s werden gemaakt voor goudzoekers, wat de referentie verklaart. Volgens Levi’s is er vandaag de dag nog steeds een drang naar innovatie en progressie. Dat wil het merk met Station to Station: mensen met die drang en passie bij elkaar brengen.

Nederlanders
De Nederlanders Tess Milne en Sef reisden mee met Station to Station om verslag uit te brengen van de reis die de trein aflegde. Sef is een rapper en MC, Tess Milne is televisiepresentatrice en bekend van ‘Sterren dansen op het ijs’.