TOP

Arnhem krijgt een eigen Fashion Week

Na Amsterdam krijgt ook Arnhem een eigen Fashion Week. Het evenement vindt in 2011 van 2 tot en met 8 april plaats en is een initiatief van het Fashion Museum.

“We willen laten zien dat Arnhem een echte modestad is”, laat Christian Houkes, directeur van het Fashion Museum in een telefonische reactie aan Textilia weten. “Het is de bedoeling dat het evenement gedragen wordt door ontwerpers en ondernemers. Bekende en minder bekende designers krijgen dan ook een kans,” aldus Houkes. Volgens de directeur wordt er bij het evenement geen euro subsidiegeld gebruikt. “We willen juist laten zien dat creatieve mensen zonder subsidies heel ver kunnen komen.”

Deelnemers
De eerste editie van de Fashion Week in Arnhem vindt dit jaar van 2 tot en met 8 april plaats.  De exacte tijden, locatie en ontwerpers worden volgende maand tijdens een officiële kick off bekend gemaakt. Houkes: “Een kleine primeur: Project Catwalk deelnemer Sepehr Maghsoudi is een van de ontwerpers die in april een show geeft. De rest van de gegevens volgen.” 

Fashion Museum
De Arnhem Fashion Week wordt georganiseerd door het Fashion Museum | Nederlands Modemuseum. Naast de fashion week is de organisatie onder andere ook verantwoordelijk voor de Dutch Model Awards, Fashion Ambassador, Night at the Fashion Museum en de P.C. Hooftstraat Fair.