TOP

Armani betaalt 270 miljoen aan belastingdienst

Het Italiaanse modehuis Armani heeft een regeling getroffen met de Italiaanse belastingdienst van 270 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd, meldt Women's Wear Daily.

Giorgio Armani heeft een schikking getroffen met de Italiaanse belastingdienst en hoeft daardoor niet voor de rechter te verschijnen. De modeontwerper heeft een boete kregen van 270 miljoen euro wegens het niet betalen van inkomstenbelasting.

Onderzoek
De zaak kwam aan het licht door een onderzoek dat de Italiaanse belastingdienst instelde naar drie buitenlandse bedrijven van Armani. Uit het onderzoek bleek dat het modehuis tussen 2002 en 2009 geen inkomstenbelasting heeft betaald over de opbrengsten van deze bedrijven. De drie bedrijven zijn inmiddels weer in Italië gevestigd.

Armani heeft al vaker een overeenkomst gesloten met de belastingdienst. In 1996 werd een regeling getroffen nadat de modeontwerper een aantal medewerkers had omgekocht.

Modebedrijven
Door de economische crisis zijn de Italiaanse autoriteiten strenger gaan controleren op belastingontduiking. Dolce & Gabbana is daardoor al een tijd verwikkeld in rechtszaak. Ook Bulgari, Prada, Safilo, Marzotto en Luxottica hebben regelingen getroffen met de belastingdienst.