TOP

Anna Scott steunt Humana

Anna Scott doneert pallets kleding aan Humana. De kleding wordt niet rechtstreeks gedoneerd aan mensen in ontwikkelingslanden, maar ingezet voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen.

De pallets kleding die Anna Scott twee keer per jaar doneert worden door Humana voor het grootste gedeelte verkocht aan nationale en internationale textiel- en sorteerbedrijven. Deze bedrijven sorteren en hergebruiken de kleding via tweedehands kledingwinkels of gebruiken het materiaal als grondstof voor andere producten. De opbrengst hiervan gaat naar de lokale partnerorganisaties van Humana in Zuidelijk Afrika.

Ook kunnen ze dankzij de kledingverkoop de organisatie draaiende houden, waardoor alle financiële donaties van particulieren of bedrijven voor 100% terecht komen bij de projecten waar ze voor bedoeld zijn.

Rechtstreekse donatie
Ongeveer 10% van de ingezamelde kleding wordt rechtstreeks gedoneerd aan de partners in Afrika. Zij verkopen deze kleding als manier van fondsenwerving via eigen tweedehands kledingwinkels in hun land. Hierbij zijn er opleidingsmogelijkheden voor de medewerkers en zorgt een vierwekelijks kortingssysteem ervoor dat ook de mensen die weinig te besteden hebben toch goede kwaliteit kleding kunnen aanschaffen. Het geld dat hiermee verdiend wordt, gaat naar de ontwikkelingsprojecten.

Zo zorgen de lokale organisaties voor een eigen bron van inkomsten en wordt de kleding onderdeel van de lokale economie. Op deze manier worden verder projecten ondersteund op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling.

Zelf kleding doneren
Je kunt zelf kleding en schoenen doneren via meer dan 1000 textielcontainers in ruim 80 Nederlandse gemeenten. Met de opbrengst hiervan steunt Humana ontwikkelingsprojecten in Angola, Zambia, Mozambique en Malawi.