TOP

Ann Demeulemeester cancelt show op Pitti Uomo

Modelabel Ann Demeulemeester ziet af van deelname aan de Pitti Uomo, de mannenmodebeurs die op dinsdag 11 januari van start gaat in het Italiaanse Florence. Het Belgische label was de eregast van het event.

Foto: Pitti Uomo

Wolken pakken zich samen boven Pitti Uomo, de belangrijkste herenmodeshow ter wereld, schrijft Fashionnetwork. Nadat mannenmodelable Brunello Cucinelli zich ook terugtrok van de Pitti Uomo, dat op dinsdag 11 januari opent, weer een grote naam verloren. Eregast Ann Demeulemeester heeft namelijk beslist om het geplande evenement uit te stellen naar de volgende editie van de show, in juni 2022.

Zomersessie

Ann Demeulemeester, dat sinds september 2020 in handen is van de Milanese ondernemer Claudio Antonioli, heeft kort verklaard dat het heeft besloten ‘zijn geschiedenis in gunstiger omstandigheden te vieren’, en geeft er de voorkeur aan te wachten tot de zomersessie van Pitti Uomo om zijn evenement te organiseren. Het label was van plan om op woensdag 12 januari een uitbundige gala-avond te houden in de locatie Stazione Leopolda, met een mode- en muziekoptreden met geselecteerde looks uit de nieuwste collecties en archiefitems die de bijna 40-jarige geschiedenis van het merk. Gezien de omvang van het evenement, zou het moeilijk zijn geweest om de regels voor social distancing na te leven.