TOP

Amsterdenim trekt de stekker eruit, modebedrijven staken verkoop in Rusland en zomerdata Deense beurzen bekend

Amsterdenim heeft besloten te stoppen. Verder staken modebedrijven de verkoop in Rusland in een reactie op de Russische inval van Oekraïne, gaat Miss Etam verder als online formule en zijn de data van de zomerbeurzen in Kopenhagen bekendgemaakt. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 3 maart.

Credit beeld Douwe Bob: Amsterdenim

Amsterdenim sluit de deuren

Amsterdenim, het jeanslabel met zanger Douwe Bob als boegbeeld, gaat stoppen. Directeur Ewout Key Rameijer laat op Linkedin weten dat er van faillissement geen sprake is, echter is het merk er niet in geslaagd om op tijd groeikapitaal binnen te halen. “Om te overleven, moeten we blijven groeien. Na vier jaar met een gemiddelde groei van 50 procent per jaar, hadden we twee jaar van achteruitgang en consolidatie. De covid-crisis en de overheidsmaatregelen die daarmee gepaard gingen, zorgden voor een reeks van gebeurtenissen die ons in een positie hebben gebracht waarin we niet meer kunnen groeien zonder een extra investering”, aldus Rameijer. Amsterdenim sluit niet uit in de toekomst de draad weer op te pakken.

Modebedrijven staken verkoop in Rusland

De H&M Group staakt tijdelijk alle verkoopactiviteiten in Rusland, meldt de NOS. Het bedrijf zegt ‘zeer bezorgd te zijn over de situatie in Oekraïne’ na de inval van Rusland in het land. Rusland is de op vijf na grootste afzetmarkt ter wereld voor het modebedrijf en in het laatste kwartaal van 2021 verantwoordelijk voor 4 procent van de omzet. Eerder besloten modebedrijven als Nike, Bestseller, Canada Goose, Asos, Boohoo en Net-a-Porter geen bestellingen meer naar Rusland te versturen. Een opvallend ander statement in het conflict tussen Rusland en Oekraïne maakt Balenciaga. Het luxelabel, met de Georgische Demna Gvasalia aan het hoofd als creatief directeur, heeft het eigen account op Instagram leeggeveegd. Het modehuis zal het kanaal voorlopig alleen gebruiken om informatie en artikelen over de oorlog te delen.

Data zomerbeurzen Kopenhagen bekend

De Deense beurs Ciff en zal de komende zomer van 10-12 augustus plaatsvinden in het Bella Center in Kopenhagen. Dit meldt de organisatie in een persbericht. Ook Revolver, de andere beurs in de Deense hoofdstad, gaat vooralsnog door op die data. Kindermodebeurs Ciff Kids wordt georganiseerd op 19 tot en met 21 juni, twee maanden eerder dan gewoonlijk.

Miss Etam gaat verder met webshop

Miss Etam heeft vandaag bekend gemaakt dat het merk verder gaat als online formule. De collectie is alleen te koop via de eigen webshop en wehkamp.nl, meldt het bedrijf in een persbericht. Vorig jaar zomer sloten de deuren van alle fysieke vestigingen, nadat de personeels-bv van de keten failliet werd verklaard. Daarna bleeft het het stil rondom Miss Etam. Verantwoordelijk voor de herlancering van het merk zijn retail- en e-commerce experts Melanie Barneveld en Thomas Zonneveld, die in het verleden bij de Belgische FNG Group in dienst waren, de vorige eigenaar van Miss Etam.

Nieuwe winkelopeningen: Mexx, Mango en Intimissimi

Kledingmerk Mexx opent een nieuwe winkel in de Noordpassage van het Utrechtse winkelcentrum Hoog-Catharijne, meldt vastgoedbedrijf Klépierre, de eigenaar van het winkelcentrum. Na jaren afwezigheid keert Mango terug naar het centrum van Tilburg. In de Emmapassage bouwt de Spaanse keten een volledig nieuwe zaak van ruim 550 vierkante meter. De opening staat volgens Wereldhave gepland voor nazomer 2022. Verder meldt Vastgoedjournaal dat lingerieketen Intimissimi deze maand een nieuwe winkel opent aan de Nieuwendijk in Amsterdam.