TOP

Amsterdam krijgt een van de grootste Deus Ex Machina vestigingen


Er is meer bekend over het Deus Ex Machina-vlaggenschip in Amsterdam, dat volgende maand opent. De nieuwe aanwinst van het motor- en surflifestylelabel wordt een van de grootste filialen wereldwijd. “Deus is meer dan een merk, het is een cultuur.”

De Deus Ex Machina flagshipstore in Amsterdam meet 780m2. De van oorsprong Australische onderneming combineert hierbij kleding, accessoires en lifestyleproducten met events en horeca. Het merk neemt zijn intrek in een pand aan de Herengracht en de Herenstraat. “Aan de grachtenkant komt een café-restaurant en een evenementenruimte”, vertelt Hanna Verweij, medeverantwoordelijk voor Deus Ex Machina in Nederland. “Om de hoek, aan de straatkant, wordt de uitgebreide kledingcollectie verkocht en komt er een fietsboetiek, Deus Cycleworks, een concept dat onder meer ook in Milaan te vinden is. Nederland is een echt fietsland, dus we verwachten hier veel van.”

 

Totale Deus-beleving

Verweij vervolgt: “Het wordt gigantisch en uniek. Met deze vestiging kunnen we Deus echt  op de kaart zetten in Nederland. Veel mensen kennen het merk hier alleen van de petjes, maar met deze locatie kunnen we de totale Deus-beleving tonen. Deus is meer dan een merk, het is een cultuur. Compleet met de apparel, de fietsen, de motoren, de surfboards, Cycleworks en de cocktails, waar ze ook bekend om zijn.” 

 

Plannen

Volgens Verweij leeft de wens voor een Amsterdams winkelpunt al langer bij het bedrijf. “Het Europese hoofdkantoor zit hier, de distributie wordt vanuit Nederland geregeld, deze plek is belangrijk voor ze. Vandaar dat dit ook een van de grootste vestigingen ter wereld wordt.” Als het aan Deus Ex Machina ligt, blijft het hier niet bij. Het merk heeft onlangs een filiaal op Ibiza geopend en er zijn plannen voor een opening in Portugal en andere wereldsteden. Naar verwachting opent de zaak in Amsterdam half juni. 

 

Deus Milaan 2

Deus Milaan

Deus Milaan 3

De Deus flagshipstore in Milaan.