TOP

Amsterdam Fashion Week vindt nieuwe sponsor in DSM

Afgelopen vrijdag 4 november heeft Amsterdam International Fashion Week (AIFW) een sponsorovereenkomst gesloten met chemie- en technologiebedrijf Royal DSM.

Met de sponsorovereenkomst wil DSM haar vezels onder de aandacht brengen. Het bedrijf is leverancier van ‘man made fibres’ voor de internationale textiel- en mode-industrie. Sponsoring van de Amsterdam International Fashion Week ligt geheel in lijn met de wens om meer bekendheid te geven aan hun man made fibres.

Samenwerking met Tony Cohen

Daarom is DSM ook een samenwerking gestart met modeontwerper Tony Cohen. Amsterdam International Fashion Week heeft aan de basis gestaan van de samenwerking tussen DSM en modeontwerper Tony Cohen. Hij zal op de komende editie van AIFW in 2012 een speciale collectie presenteren, waarin de vezels van DSM verwerkt zijn.

De ondertekening van het sponsorcontract vond afgelopen vrijdag op het kantoor van Amsterdam International Fashion Week plaats. Aukje Doorbos van DSM tekende in aanwezigheid van modeontwerper Tony Cohen het sponsorcontract met Hans van der Linden, directeur van AIFW.

‘Professionalisering mode-industrie’

Hans van der Linden van Amsterdam International Fashion Week: “Wij zijn enorm blij DSM als nieuwe sponsor te mogen verwelkomen. DSM is een speler van wereldformaat en haar grondstoffen zijn in nagenoeg alle kledingstukken die wij dragen verwerkt. De sponsoring van AIFW door DSM helpt ons de Nederlandse mode-industrie nog professioneler te maken en extra zichtbaarheid voor de deelnemende modeontwerpers te genereren.”