TOP

Amsterdam Fashion Week: het Downtown-programma van AIFW 2011

Downtown, het off-schedule programma van de Amsterdam Fashion Week ziet er de komende editie weer veelbelovend uit.

Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 juli staat Amsterdam geheel in het teken van mode. Tal van locaties maken onderdeel uit van het openbare programma van Fashion Week Downtown. Verspreid over de stad organiseren winkels, galeries en clubs diverse exposities, shows, winkelroutes, lanceringen en feesten. Downtown loopt parallel aan het officiële programma van Amsterdam International Fashion Week (AIFW) en is openbaar toegankelijk.

Opening
De feestelijke opening van Downtown vindt dit jaar plaats in het College Hotel in Amsterdam. Miriam de Waard, Evelien van Pruissen en Christa van der Meer, derdejaarsstudenten studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, showen hun collectie. Opening vrijdag 8 juli 17h00 – 19h00.

Tips
Downtown omvat een uitgebreid programma van exposities, shows, winkelroutes, lanceringen en feesten. Een aantal hoogtepunten:

Fashion Addicted – Style Today & Panama
Start AIFW met het openingsfeest van Styletoday en Panama: Fashion Addicted! Open voor publiek op zaterdag  9 juli van 23h00 – 03h00, entrée €15.

Fashion Week Shoppingroute
Dit jaar organiseert AIFW drie shoppingroutes in het centrum van Amsterdam. De shoppingroutes bestaan uit een denim, design en een duurzame route. Winkels die deelnemen aan de shoppingroute zijn herkenbaar aan een Downtown-sticker en een sticker met een QR code op het raam.

Couture Treatment – Tandartsenpraktijk Lassus Keizersgracht 132
Op dinsdag 12 juli vindt er vanaf 19:00 een uniek live couture editorial plaats bij tandartsenpraktijk Lassus op Keizersgracht 132.  In een bijzondere, high tech-omgeving worden couturestukken getoond van Nederlands meest toonaangevende couturiers. Het event is een initiatief van tandartsenpraktijk Lassus met styling van Lidewij Merkxx gecureerd door Carlo Wijnands.

Nocturnal Delight – expositie van Hans Withoos – Galerie Eduard Planting
Geniet van een nieuwe serie foto’s van de Nederlandse fotograaf Hans Withoos, gebaseerd op de zeven dodelijke zonden (Seven deadly sins). Open voor publiek – 08, 13, 14, 15 en 16 juli van 13h00 – 18h00.

Crème Fresh presenteert Lotte van Keulen, Femke Agema & Ellis Biemans – Trouw
Na het succes van de eerste editie van afgelopen winter, is Crème Fresh deze zomer terug met drie installaties van jonge designers. Open voor publiek op dinsdag 12 juli van 18h00 – 20h00.

Foam Pop-in Presenteert Wild Folded- Museumplein
Speciaal voor AIFW organiseert Foam een duurzame catwalk met artiesten Koosje Ruijgrok en Tessa Teixeira de Mattos. Het duo showt ‘Wild Folded‘, accessoires ontwikkeld vanuit een fascinatie voor dieren. Dit nieuwe werk is exclusief gemaakt voor Foam. De objecten zijn te koop bij Foam Pop-in na de show. Voor meer informatie: . Open voor publiek op vrijdag 15 juli van 17h00 – 19h00.

ANTI Fashion party # 10 Space Cave – by Bas Kosters – Gazz Pazzanistraat
Met o.a. Anti Fashion Awards, DJ Wannabeastar, Mnr. Broekjevol & Mvr. Broekjevol. Open voor publiek op vrijdag 15 juli van 23h00 – 05h00,  entrée €9.

Trash & Treasures – Magna Plaza
De legendarische Trash & Treasures Sale tijdens de Fashion Week is terug met een For Day Shop in samenwerking met Overdose.am. Tassen vol moois, vintage en tweedehandsjes, jonge designers en de leukste merken. Voorafgaand aan de Modefabriek ook in Magna Plaza! Verwacht taart, gadgets, cocktails, kunst en ander hebberig makend spul. Open voor publiek  op 15 & 16 juli van 10h00 – 19h00.

Animal Parade Jutka & Riska – Bilderdijkstraat 194
Op het openingsfeest van Jutka & Riska worden unieke en limited edition kledingstukken en accessoires gepresenteerd. De items zijn te zien en te koop in de winkel gedurende Amsterdam International Fashion Week. Open voor publiek op zondag 10 juli van 16h00 – 19h00.