TOP

Amsterdam Denim Days: dit valt er te doen


Van 22 tot en met 27 oktober vinden in de hoofdstad de jaarlijkse Amsterdam Denim Days plaats. Jeansprofessionals en liefhebbers kunnen in De Hallen en het centrum terecht voor onder meer panelsessies, workshops, productlanceringen.

De Amsterdam Denim Days zijn op dinsdag 22 oktober afgetrapt met de bijeenkomsten Ever Evolving Talks by Calik Denim en Kingpins Transformers. Bij beide events werd de toekomst van de industrie besproken met diverse denimprofessionals uit de hele keten. Woensdag 23 en donderdag 24 oktober strijkt de halfjaarlijkse internationale denimsourcingbeurs Kingpins neer op het Westergasterrein. Hier bieden denimproducenten een blik op de trends, producten en productiemogelijkheden voor voorjaar/zomer 2021. Van 23 oktober tot en met 27 oktober is er ook een speciale denimroute bedacht voor het City Center programma. Verschillende winkels in het centrum – waaronder Tenue de Nîmes, Amsterdenim, Butcher of Blue, Mood Indigo, Jack & Jones, Score, Diesel en een pop-up van Kings of Indigo op de Elandsgracht – bieden extra’s ter gelegenheid van de Denim Days.

 

Denim Talks

Op vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober vindt in De Hallen, waar ook Denim City gevestigd is, het vrij toegankelijke Denim Days Festival plaats. Deze editie is er meer aandacht voor de ‘Denim Talks’, waar onder meer ‘the Godfather of Denim’ Adriano Goldschmied, Alberto Candiani, eigenaar van Candiani Denim, Roian Atwood, directeur duurzaamheid bij Wrangler en Henk Hofstede van ABN AMRO, aan het woord komen over onderwerpen als nieuwe materialen, toekomstdenken en de echte prijs van jeans. 

 

Workshops

Tijdens dit festival zijn er ook allerlei workshops. Zo is er de mogelijkheid om de authentieke indigo kleurstof en cyanotype-technieken te ontdekken of jeans te laten repareren, customizen of te laten laserstralen. In de Hannie Dankbaarpassage wordt een denimmarkt georganiseerd, met merken als Benzak Denim Developers, Blaumann Jeanshosen, Companion Denim, Denim Madhouse, Facon Jacmin, Hadaka Denim, If Denim en Falke. 

 

Collabs

In de Denim Studios worden daarnaast een aantal bijzondere collabs en collecties gepresenteerd. Zo introduceert Wrangler de duurzame lijn Indigood, Diesel een samenwerking met Coca Cola, De Rode Winkel in Utrecht werkte samen met Officina +39 aan het upcyclen van een aantal items en Kings of Indigo presenteert het resultaat van een collab met Tencel. 

 

Kijk hier voor het volledige programma. 

 

14

Foto’s: Team Peter Stigter