TOP

Amerikaanse opening AIFW met Badgley Mischka

Op uitnodiging van brillenclub C'est Brillant opende modeduo Badgley Mischka woensdag de AIFW en dit deden ze op z'n Amerikaans met veel glitter en glamour.

De celebrity designers James Mischka en Mark Badgley hadden gisteren de eer om onze Hollandse modeweek te openen. De stoeltjes langs de catwalk waren zeker niet allemaal bezet, maar misschien lag dit aan het middaguur waarop de show werd gegeven. Wie Badgley en Mischka zegt, zegt Glitter en Glamour en het is vooral een kwestie van smaak of je voor deze zomercollectie valt ja of nee. Het modeduo probeert voet op Europese bodem te krijgen en de uitnodiging van C’est Brillant om samen een show te geven in Amsterdam was dus een mooie start.

De avondcouture is superamerikaans met glanzende zijdes, veel glimmende applicaties, pailleten, opgenaaide stenen en prints. Zelfs de badmodelijn (voor hem en haar zodat je samen matchy matchy op het strand kunt liggen) was niet vrij van goudglans. Je ziet actrices Teri Hatcher, Oprah Winfrey en Brooke Shields er zo mee weglopen, maar of de Nederlandse glamourvrouw hier voor zal vallen is de vraag. De bewoonsters van mondaine badplaatsen als Monte Carlo, Saint Tropez en Marbella zullen echter absoluut weg zijn van de peperdure avondjurken van het modeduo.

Bekijk hier de show van Badgley Mischka op de Amsterdam Fashion Week 2009