TOP

Amazon betaalt retouren snelst terug

Als je een artikel retour stuurt naar Amazon, dan kun je in een mum van tijd je geld terug verwachten op je rekening.

Klanten van Amazon ontvangen gemiddeld binnen 1,3 dagen hun geld terug als ze iets retour zenden. Daarmee is de online retailer, in vergelijking met veertig e-commerce ondernemingen, het snelst terugbetalende bedrijf. Gemiddeld doen de retailers negen dagen over het terugbetalen. Dit blijkt uit onderzoek van Stellaservice.

Snelle service

Volgens de website Internet Retailer heeft Amazon twee redenen voor de snelle service. Allereerst wil de online retailer teleurgestelde klanten de kans geven om het  retourbedrag opnieuw uit te geven aan een ander item op de website.

Daarnaast beschikt Amazon niet over fysieke winkels. Daarom moet het bedrijf het hebben van de snelle service om klanten aan zich te bieden.

Nederland

Sinds 12 november 2014 is Amazon actief in Nederland, voor alsnog biedt de internetgigant alleen nog digitale boeken aan. In Duitsland verkoopt het bedrijf sinds 2008 al wel mode. Of dit in Nederland ook gaat gebeuren? Dat is nog onduidelijk. Wel lijkt het erop dat het zomaar kan gebeuren, want op 22 oktober registreerde ‘Amazon Fashion’ zich bij het Europees merkenregister. Hiermee lijkt het erop dat de online retailer zich verder wil uitbreiden in Europa.