TOP

Alibaba groeit sneller dan Amazon, Terstal krikt omzet en winst op en sneakers van algen en oceaanplastic

Het Chinese Alibaba blijft in omzet groeien, op dit moment zelfs sneller dan Amazon. Ook modeketen Terstal zag de omzet en winst toenemen. Verder: de Brera-loafer van het Italiaanse schoenenmerk Fratelli Rossetti bestaat 50 jaar en een Spaans bedrijf ontwikkelt duurzame sneakers van algen en oceaanplastic. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 24 augustus.

Alibaba noteert hoogste omzetgroei ooit, groeit sneller dan Amazon

Alibaba blijft groeien. De online gigant maakte deze week de kwartaalcijfers bekend, waar door diverse internationale media melding van wordt gemaakt. De Alibaba Group Holding Ltd noteerde over het eerste kwartaal van 2018 een omzetgroei van 61 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Chinese consumenten geven online steeds meer uit, ondanks de trage economische groei die het land kent. De holding behaalde een omzet van 80,9 miljard Chinese yuan, omgerekend 10,2 miljard euro. US News meldt dat Alibaba op dit moment sneller groeit dan de Amerikaanse tegenhanger Amazon, die in dezelfde periode een omzetgroei van 39 procent liet zien. 

Nieuw: Spaanse sneakers van oceaanplastic en algen

Het Spaanse bedrijf Ecoalf gebruikt ‘the big blue’ als grondstof voor een nieuwe schoenenlijn. Dat meldt designwebsite Dezeen. De nieuwe Shao-sneakercollectie is gemaakt van plastic afval uit de zee, de witte zool van een algensoort die in overvloed voorkomt in zoet water en overlast veroorzaakt doordat helder water niet kan circuleren.

De sneakers zijn volledig duurzaam. In iedere schoen zitten vijf plastic PET-flessen, afkomstig uit de plastic soep in de Middellandse zee. Ecoalf werkt samen met drieduizend vissers in 52 havens. Van het opgeviste plastic worden draden gesponnen, waarmee de zwarte upper wordt gebreid.

Modeketen Terstal ziet omzet en winst toenemen

De omzet van de Nederlandse familiemodeketen Terstal is in 2017 met ruim 10 procent toegenomen tot 63,2 miljoen euro. Dat meldt Retailnews.nl, die inzage kreeg in de jaarrekening. Behalve de omzet steeg ook de winst: van iets minder dan een miljoen in 2016 tot 2,2 miljoen in 2017. De winst van de overkoepelende holding Ter Stal Investments BV liep op tot 1,5 miljoen euro.

De omzet zou mede gestegen zijn door het openen van nieuwe winkels. Terstal maakte in juli bekend dat het de komende jaren wil doorgroeien naar 300 vestigingen in Nederland. Momenteel zijn dat er 235. Naast de groei in omzet en winst neemt ook het aantal werknemers toe. Vorig jaar had Terstal, omgerekend naar een volledig dienstverband, gemiddeld 503 mensen in dienst. In 2016 waren dat er nog 479. 

Fratelli Rossetti viert 50e verjaardag van iconische Brera-loafer

In 1968 introduceerde ontwerper Renzo Rossetti van het Italiaanse schoenenmerk Fratelli Rossetti de Brera-loafer. Met de vrolijke kleuren en zwierige kwastjes op de schoen veroorzaakte hij daarmee een ware revolutie – in die periode draaide alles nog om eenvoud. Het model werd vernoemd naar de gelijknamige ‘artiestenwijk’ van Milaan, in die tijd dé plek waar nieuwe trends ontstonden.

Door de jaren heen is de loafer al vaak in een nieuw jasje gestoken. Zo ook voor het 50-jarig bestaan, laat het merk in een persbericht weten. Voor herfst-winter 2018-2019 wordt het model in een speciale uitvoering met kleurrijke en bijzondere borduursels uitgebracht.

Fratelli Rossetti Brera 50 jaar (4)

Beeld: Fratelli Rossetti

Foto header (Alibaba Headquarters): CC BY-SA 3.0/Thomas Lombard, designed by Hassell via Wikimedia Commons