TOP

Alexander Wang weg bij Balenciaga

Balenciaga en Alexander Wang hebben samen de beslissing genomen dat Wang’s werkzaamheden als Creative Director na twee jaar ophouden.

Het gerucht ging al langer maar nu heeft moederbedrijf Kering het toch bevestigd: Balenciaga en Creative Director Alexander Wang stoppen hun samenwerking na twee jaar. De twee partijen hebben hier ‘samen voor gekozen’. Op 2 oktober 2015 zal de laatste collectie (lente-zomer 2016) van Wang bij Balenciaga te zien zijn in Parijs. Binnenkort zal ook een nieuwe Creative Director bij het modehuis aangewezen worden.

 

Uitbreiden label Alexander Wang

 

De daadwerkelijke reden van Wang’s vertrek bij Balenciaga wordt niet duidelijk gemaakt maar het lijkt erop dat hij zich wil gaan richten op zijn eigen label. Hij laat in het persbericht weten dat het een ongelooflijke ervaring was om voor het Franse modehuis te werken en dat hij ernaar uit kijkt zijn eigen merk verder te ontwikkelen.

 

De Amerikaanse ontwerper opende laatst dan ook zijn eerste Europese flagship store in Londen (Albemarle Street 43-44), ontworpen door de Belgische architect Vincent Van Duysen.

 

Nieuwe impuls

 

Kering laat in het persbericht weten dat Wang Balenciaga een nieuwe impuls heeft gegeven. “We zijn allemaal zeer dankbaar voor Alexanders belangrijke bijdrage aan de stijl en geschiedenis van het iconische huis”, schrijft Balenciaga’s ceo Isabelle Guichot. “De dynamische groei van het merk in de afgelopen jaren getuigt van zijn succesvolle, creatieve aanpak.”