TOP

Alberto lanceert vrouwenlijn

Het mannenbroekenmerk Alberto heeft voor zomer 2014 een vrouwenlijn gelanceerd die de eerste twee seizoenen via een Duitse webshop uitgetest wordt. Bij succes wordt het concept verder uitgerold.

Mannenmodemerk Alberto komt op de markt met een broekenlijn en een golfkledinglijn voor mannen. Het merk kreeg al jarenlang vraag naar een vrouwencollectie, maar wilde er niet aan. “We maken al broeken sinds 1922. Broeken voor mannen”, legt directeur Marco Lanowy uit. “We hebben de markt voor mannen altijd als ons enige domein gezien, maar twee jaar geleden besloten we dat we de vraag naar een vrouwenlijn niet langer meer konden negeren.”

Golfkleding voor vrouwen

Alberto Golf zomer 2014

De eerste stap was een golfkledingcollectie voor vrouwen. Alberto Golf Woman was volgens het bedrijf vanaf de eerste testcollectie voor zomer 2013 een succes, omdat de vraag voor het aanbod uitging. Daarom werd besloten ook een jeanslijn voor vrouwen te lanceren.

Jeanslijn voor vrouwen

Alberto Woman jeans

De eerste collectie van Alberto Woman voor zomer 2014 bestaat uit zes jeansmodellen. Die worden de eerste twee seizoenen (zomer 2014 en winter 2014/2015) bij wijze van test exclusief verkocht via de Duitse webshop Fashionsisters.de. De verkoopprijzen beginnen bij €89,- en lopen op tot €159,-. Als de jeanscollectie met net zoveel succes wordt ontvangen als de golfcollectie zal de vrouwenlijn in de toekomst uitgebreid worden, qua collectie én qua verkooppunten.