TOP

AIFW: romantisch en duurzaam bij Sage and Ivy

Vrijdag 28 januari showde Alexia van Engelen haar modelabel Sage and Ivy in het Felix Meritis gebouw in Amsterdam. De perfecte plek voor haar romantische, duurzame en vrouwelijke wintercollectie 'My beating heart'.

De grote houten zuilen, witte pilaren en hoge ramen in de Zuilenzaal in Amsterdam passen precies bij de rijke en romantische collectie van designer Alexia van Engelen. Voor haar derde collectie ‘My beating heart’ liet Van Engelen zich inspireren door Sint-Petersburg. De plek waar volgens de ontwerpster Franse hoogcultuur en Russische folklore samensmelten.

Volume
Dat de 30-jarige designer een voorliefde heeft voor romantische outfits met veel verschillende materialen werd ook tijdens haar tweede AIFW-show duidelijk. Modellen gehuld in creaties van kant, tweed en fluweel afgewisseld met wollen jersey broeken en jasjes met ronde schouders paradeerden in een ronde catwalk langs de genodigden. Het gebruik van broeken met ingesnoerde onderbenen, rugdecolletés en rokken van tule gaf de collectie volume en speelsheid. De dominerende kleuren waren verassend voor een wintercollectie: off white gecombineerd met taupe en grijs.

Dromen
De in 2010 gedebuteerde designer laat met haar nieuwe collectie duidelijk zien goed te kunnen verrassen met materialen en patronen. Het resultaat: een speelse, romantische en frisse collectie met opmerkelijk veel lichte kleurtinten voor een wintercollectie.

Sage and Ivy
Sage and Ivy is een duurzaam modelabel dat wordt gemaakt van ECO-gecertificeerde materialen. Sage (salie) en Ivy (klimop) staat voor wijsheid en eeuwigheid. Alexia van Engelen debuteerde in januari 2010 met haar label op de Premium Exhibition in Berlijn. Sage and Ivy wordt onder andere verkocht bij Oger Donna in Amsterdam en Artishock in Eindhoven. Daarnaast heeft het modelabel een eigen webshop.