TOP

AIFW: Frisse Nederlandse natuur bij Elsien Gringhuis

Op de laatste dag van de AIFW showde Elsien Gringhuis haar wintercollectie 2011/2012. Voor haar vierde show liet de ontwerpster zich inspireren door het Nederlandse landschap.

Jurkjes gemaakt van zwart met witte vlakverdelingen, jumpsuits van soepele stoffen die de collectie letterlijk en figuurlijk ‘lucht’ gaven en modellen met weerbarstige groene en blauwe wenkbrauwen: het werd zondag 30 januari tijdens de catwalkshow van Elsien Gringhuis al snel duidelijk dat de ontwerpster zich voor haar vierde AIFW-collectie had laten inspireren door het Nederlandse landschap.

Patronen
Naast luchtige outfits in groene, witte en blauwe kleurtinten paradeerden de modellen ook in wat stijvere jasjes en jurkjes wat de collectie een grafische twist gaf. Wie tijdens de show verder keek dan de kleuren en modellen zag dat de patronen vaak uit slechts één of twee delen bestonden. Een bewuste keus, want de ontwerpster probeerde hiermee het maximale uit het minimale te halen.

Eco-materialen
Niet alleen de collectie heeft natuurlijke invloeden, ook de stoffen komen rechtstreeks uit de grond. Handgemaakte zijdes, bamboo, wol en katoen staan dit jaar op de materialenkaart van Gringhuis, veelal met een eco-label. De ontwerpster won afgelopen donderdag immers niet voor niets The Green Fashion Comeptition.

Elsien Gringhuis
De Nederlandse ontwerpster Elsien Gringhuis studeerde in 2008 af aan ArtEz Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. De ontwerpster won verschillende prijzen waaronder de Createurope academy award voor ‘Best avantgarde desginer’ en de Hema designcontest met een duurzame regenjas. In januari 2009 startte ze haar eigen label op. ‘One of these days’ is haar vierde collectie.