TOP

AIFW: ‘Fast Ladies’ sterke SiS-collectie Spijkers en Spijkers

Een goede debuutcollectie neerzetten is één. Om er een succesvol vervolg aan te geven is een tweede. Spijkers en Spijkers is het gelukt met de wintercollectie 2011 van de commerciële lijn SiS, die donderdag op de AIFW werd geshowd.

Aviatrix
Truus en Riet Spijkers lieten zich voor deze wintercollectie 2011-2012 volgens het collectiebericht inspireren door ‘de eerste vrouwen die in de vorige eeuw begonnen aan een avontuur in de racesport en aviation’. Amelia Earhart, de eerste vrouwelijke aviatrix die alleen de Atlantische Oceaan overvloog in 1932, was dit keer de muze voor het ontwerpersduo. De vliegeniersinvloeden waren rechtstreeks terug te zien in de werkoveralls en de aviatorjasjes op chique, wollen jodhpurs. Subtielere verwijzingen waren de gebreide jurken, rokken en tops met bijzondere naadverwerkingen van wol. Minder geslaagd waren de bijpassende gebreide leggings die bij menig model voor een ongewenst ‘camel toe’-effect zorgden.

Rally
De sluike jurkjes en tops in het tweede deel van de show waren geïnspireerd op de rally-affiches uit de jaren ’20. Opnieuw een vintage-element dus, de rode draad in alle collecties van de gezusters Spijkers. Bijzonder mooi waren de jurkjes met wolken- of camouflageprint in rood- en blauwtinten.

Toegankelijk
Met deze wintercollectie hebben de zussen laten zien een goed vervolg te kunnen geven aan hun debuutcollectie een half jaar geleden. Niet vies van een vleugje commercie weet het duo als geen ander met de SiS-collectie zowel het eigen handschrift vast te houden en een vertaling te maken naar een toegankelijker concept. Iets wat absoluut niet iedere ontwerper in de vingers heeft.

Klik hier om de show terug te zien