TOP

Agnes Westerman Hairdresser of the Year 2013

Agnes Westerman is uitgeroepen tot Hairdresser of the Year 2013. Op zondag 12 mei vond het prestigieuze Nederlandse coiffureawardgala voor de 22ste keer in de Amsterdamse RAI plaats.

Agnes Westerman van Twins hair & beauty uit Dalen won de meest begeerde coiffureaward. Het juryrapport roemde Westerman voor het gebruik van gedurfde kleuren, ijzersterke coupes, styling met een vleugje retro en het creëren van een vernieuwend totaalbeeld met vaktechnische perfectie.

Westerman won eerder al  in 2005, 2007 en 2010 de award voor beste dameskappers van Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Dit jaar veroverde ze opnieuw deze positie en werd daarnaast ook Hairdresser of the Year. De winnares van vorig jaar, Hester Wernert-Rijn, gaf tijdens de avond haar eigen haarshow genaamd ‘Metamorphosis’ waarin ze drie verschillende werelden presenteerde, geïnspireerd op gedaanteverwisselingen.

Nederlandse coiffureawardgala
Het Nederlandse coiffuregala is een jaarlijks evenement om het nationale talent in hairstyling te eren. In totaal zijn er dertien prijzen uitgereikt, waarvan Hairdresser of the Year award geldt als dé ultieme prijs voor Nederlandse kappers. “Met de coiffureawards bieden wij topkappers van Nederland een podium om hun vakmanschap te tonen” , aldus Laura van de Graaf, één van de organisatoren van de Coiffureawards in een persbericht.