TOP

African Fashion Week naar Amsterdam

Na New York en Londen komt de African Fashion Week ook naar Amsterdam. Op 29, 30 en 31 augustus 2014 wordt er in het World Fashion Centre extra aandacht gegeven aan de Afrikaanse mode.

Het gebruik van Afrikaanse stoffen en patronen wordt steeds populairder door heel de wereld heen. Vooral sinds Jean Paul Gaultier’s show ‘Hommage à l’Áfrique’ in 2005 enorm goed aansloeg. Om de Afrikaanse mode extra onder de aandacht te brengen, is daarom de African Fashion Week geboren. De eerste jaarlijkse Afrikaanse modeweek werd al in 2009 in New York gehouden en is daarna uitgegroeid naar Londen. Maar volgens de Kameroenees/Nederlandse ontwerpster Diana Tambe (Blackpearl’s Secret), die meewerkte aan de Londense African Fashion Week, moest de show ook naar Amsterdam komen. En dat is gelukt. Op 29, 30 en 31 augustus 2014 mogen twintig ontwerpers uit Nederland, Groot-Brittannië, Nigeria en andere Afrikaanse landen hun kleding laten zien in het World Fashion Centre.

Afrikaanse kleding in Nederland
In Nederland is de Afrikaanse kleding echter nog niet zo bekend. Er zijn weinig speciale boetieks en in grote modehuizen wordt de kleding ook nauwelijks verkocht. Als er wordt gesproken over Afrikaanse kleding, wordt er dan ook vaak gedacht aan de wijde broeken en hemden die toeristen meenemen van hun vakantie. Maar juist de laatste jaren is er ook veel meer couture op dit gebied ontstaan. De African Fashion Week moet daarom de Afrikaanse mode meer onder de aandacht brengen met als hoop dat het ook in Nederland meer in de mode komt.