TOP

Afound lanceert in Nederland, River Island lanceert nieuw merk en Zeeman wil ruim 200 winkels openen in Spanje


Afound, het outlet-concept van de Zweedse H&M Groep, komt naar Nederland. Verder: River Island lanceert een nieuw label en Zeeman wil ruim 200 winkels openen in Spandje. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 29 juli 2019.

River Island lanceert nieuw merk

Modemerk River Island lanceert een nieuw label onder de naam Harpenne, waarmee ze de ‘vergeten klant een stem willen geven’. Het merk is vanaf september te koop en richt zich op een oudere doelgroep, zo schrijft Retaildetail. Harpenne wil vrouwen boven de veertig kleden met tijdloze stukken die ook het hele jaar door kunnen worden gedragen. De collectie bestaat uit 120 items met prijzen die variëren tussen de 25 en de 100 Britse Pond (28 tot 111 euro) en zal vanaf september online verkrijgbaar zijn. Voorlopig staan er geen fysieke winkels op de planning.

Intimissimi opent twee winkels in Nederland

Het Italiaanse lingeriemerk Intimissimi opent zowel een winkel op de Kalverstraat in Amsterdam als in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. Dat schrijft Retailnews. Ook zustermerk Calzedonia krijgt een vestiging in het nieuwe winkelcentrum. Voor Intimissimi zijn het de eerste vestigingen in Nederland. Calzedonia heeft één vestiging momenteel, in Amsterdam.

Zeeman wil ruim 200 winkels openen in Spanje

De winkels van Zeeman doen het goed, zo meldt Trouw. De directeur van de Nederlandse keten, Erik-Jan Mares denkt te kunnen groeien van 43 naar 250 filialen in Spanje. Volgend jaar moeten er al honderd zaken in bedrijf zijn. “Wij hebben hier hele goede rendementen”, vertelt Mares tegen de krant. Dat komt volgens de topman, die nu anderhalf jaar de textielketen leidt, onder meer doordat huur en salarissen een stuk lager liggen dan in Nederland.


Afound lanceert in Nederland

Afound, een outletconcept van de H&M Groep, gaat uitbreiden. Als eerste aan de beurt na thuisland Zweden, is Nederland. De Zweedse keten werd in 2018 gelanceerd en heeft nu meerdere winkels in het land van origine. Afound brengt kleding, schoenen en lifestyle-producten van honderden merken. De lancering in Nederland is gepland voor dit najaar, voorlopig lijkt het alleen nog om een webshop te gaan.

 

Ook winkels Dungelmann failliet

Na het faillissement van de volledige B.V. van Dungelmann schoenen vorige week, zijn nu ook alle elf Dungelmann winkels, de webshop en Hermans Schoenen failliet verklaard. Het gaat om de filialen in Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam, Heerlen, Utrecht, Heemstede, Hilversum, Eindhoven, Uden en Hermans Schoenen sinds 1906 in Utrecht. Dat meldt het schoenenbedrijf in een persbericht.

Voorlopig blijven alle winkels open en de inzet is er momenteel op gericht om een doorstart te realiseren. Meerdere geïnteresseerden hebben zich gemeld bij de curator. Nu het faillissement ook is uitgesproken over de winkels, kan de curator het verkooptraject ingaan, zo vertelde hij onlangs aan Schoenvisie.