TOP

AFM-melding Marlies Dekkers houdt media bezig

Sinds vorige week buitelen diverse media over MD Group, het bedrijf van Marlies Dekkers. Aanleiding is een publicatie op Sprout.nl over een AFM-melding door Ernst & Young over het boekjaar 2007/2008. MD Group geeft opheldering. Textilia zet de publicaties over de zaak op een rijtje.

De feiten: in februari 2011 blijkt dat Marlies Dekkers Group een jaarrekening over 2007/2008 heeft gedeponeerd die niet de jaarrekening was waarover Ernst & Young een verklaring heeft afgegeven. Ernst & Young heeft hierover melding gemaakt bij de gedragstoezichthouder op de financiële markten AFM.

Ernst & Young reageert in een statement aan Textilia: “In goed overleg en voortvarend heeft Marlies Dekkers Group deze situatie hersteld. Ernst & Young heeft geen aangifte gedaan tegen Marlies Dekkers Group. Ernst & Young heeft alle stappen doorlopen die in deze situatie genomen moeten worden en heeft dat in nauw overleg met de Marlies Dekkers Group gedaan. Ernst & Young distantieert zich van het artikel in Sprout.”

Wat ging hieraan vooraf? Verschillende media buitelden over elkaar heen…

16 maart 2011:
Sprout.nl bericht: “E&Y meldt delict Marlies Dekkers” en op Nuzakelijk.nl is de kop ‘EY doet AFM melding Marlies Dekkers’

17 maart 2011:
Sprout.nl bericht: Marlies Dekkers: te veel, te groot, te snel. het is een follow up van de berichtgeving de dag ervoor. Textilia.nl baseert zich die dag op de berichtgeving op sprout.nl en publiceert ‘Melding bij AFM tegen Marlies Dekkers’. De redacties van Deondernemer.nl en Fashion United verwerken in hun berichtgeving een reactie van MD Group.

18 maart 2011:
Textilia verwijdert het artikel ‘Melding bij AFM tegen Marlies Dekkers’ vanwege een reactie van MD Group. Volgens MD Group bevat de publicatie op Sprout.nl ‘onwaarheden en/of onvolledigheden’. Ook op andere sites waaronder Elsevier.nl is het bericht niet meer te lezen

‘Geen opzet MD Group’
Dat MD Group een gunstiger beeld van zichzelf wilde geven is volgens MD Group onjuist. ‘Ten eerste ontbrak iedere opzet. Er was een samenvatting van een financieel verslag over 2007/2008 gedeponeerd, terwijl Ernst & Young het uitgebreide verslag had goedgekeurd. Ten tweede wilde MD Group niet ‘willens en wetens een gunstiger beeld van zichzelf geven’. Door de fout ontstond volgens MD group juist ‘een slechter beeld van de financiële situatie’. “Aandeelhouders hebben hun aandelen niet verkocht of verpand. MD group is in 2009 ingrijpend gereorganiseerd en maakt het goed. MD group laat verder weten dat ‘de AFM drie weken daarvoor al heeft laten weten geen verdere stappen te zullen ondernemen. Van stappen van het OM is geen sprake. Volgens MD group is dat ‘logisch: de fout is hersteld’.

‘Genuanceerde berichtgeving MD Group’
FD, de Telegraaf en NRC Next zouden volgens MD Group genuanceerder over de zaak hebben bericht.

Turnaround Finance Group
Volgens MD Group is het bedrijf ‘gezond en boekt het winst; dit geldt voor het jaar 2009-2010 en zal gelden voor 2010-2011’. Eind vorig jaar nog ontving Marlies Dekkers de Turnaround Finance Award, een prijs voor de ommekeer die zij met haar bedrijf wist te maken.