TOP

Afgeslankte Marlies Dekkers slaat nieuwe weg in

Marlies Dekkers is trots op zichzelf dat ze eind 2008 zo goed op de dreigingen van de kredietcrisis heeft geanticipeerd. Haar nieuwste plannen rond Britney Spears houdt ze nog even geheim.

Juist op het moment van de overname van ABN Amro door Fortis kwam designer Marlies Dekkers tot bezinning: “Het bedrijf was ver van mij af komen te staan en we waren alleen maar bezig met groeien.  Ik vroeg me af wat de financiële crisis voor gevolgen kon hebben voor mijn bedrijf.”

Afslanken

Daarna volgde een reeks van afslankende maatregelen die je verkeerd zou kunnen opvatten als je de context niet zou weten, is de boodschap van Marlies Dekkers.  Zo verhuisde de Berlijnse winkel naar Keulen waar de omzet na twee maanden alweer aan alle verwachtingen voldeed. De winkel in Bangkok verhuisde juist naar een duurdere locatie. In New York sloot een winkel omdat ‘beloftes aldaar niet werden nagekomen’.  In Nederland en België draaien de winkels ondertussen onverminderd goed.

Britney Spears

“We zijn met ons bedrijf nu weer waar we moeten zijn: bij het prikkelen van de verbeelding van mensen.” Zo heeft Dekkers heeft nu zelfs weer tijd voor praktische zaken als de etalages.  De lingerie-ontwerpster kondigt bovendien ‘grootse plannen’ aan die iets te maken hebben met Britney Spears, die Marlies Dekkers droeg tijdens haar wereldtournee.