TOP

ADVERTORIAL: Urban Warschau inspiratiebron F/W13

Voor de fall/winter collectie van 2013 liet ELEVEN PARIS zich inspireren door de Poolse hoofdstad Warschau.

Het Franse label refereert daarmee naar het vermogen van de stad om te herrijzen na een lange periode van oorlog, armoede en geweld. Deze krachtige tegenbeweging vormt het belangrijkste uitgangspunt van de collectie die heel toepasselijk ‘Aktivist’ wordt genoemd.

ELEVEN PARIS heeft net als Warschau de wil om te creëren. Daarbij grijpt het merk dit seizoen terug naar het speelse karakter van de jaren’90, ofwel hét decennium van contrasterende bewegingen en botsende muziekstijlen, zoals hiphop, techno en boybands. Voor dames maken typische silhouetten uit deze periode, zoals korte jasjes, ruimvallende sweats en zachte, ronde schouders hun opwachting in de collectie. Door opvallende graphics, gebaseerd op de hedendaagse street art van Warschau, te mixen met traditionele Poolse prints wordt er subtiel verwezen naar de Poolse hoofdstad.

Ook de heren hullen zich massaal in grafische accenten, die voor hen voornamelijk op T-shirts en polo’s te vinden zijn. Daarnaast brengt ELEVEN PARIS in het najaar van 2013 veel comfortabele carrot fitted chino’s en sweats, parka’s met een schapenvoering en wollen truien met neopreen details. Net als in urban Warschau ontdek je binnen de knitwear collectie vele spannende contrasten en bijzondere combinaties van materialen op verrassende plekken. Brokaat, leer en wol gaan gepaard met zijde, folies en heftige katoenen.

Hoewel wederopbouw en vernieuwing centraal staan, laten vervaagde patronen en sobere kleuren zien dat de gevolgen van een wereldoorlog altijd voelbaar zullen blijven. Het kleurenpallet is dan ook vrij basic met zwart, grijs, beige, off white, kaki en navy. Niettemin duiken er hier en daar ook wat opvallendere tinten als soft pink, koper en bordeaux op.

Meer weten over de F/W 2013 collectie van ELEVEN PARIS? Neem contact op met info@lexson.com