TOP

Adidas voorziet voetbalschoen van datagadget

Halverwege november introduceert sportmerk Adidas de nieuwe adizero f50. De snelle, lichte voetbalschoen is in een nieuw jasje gestoken en kan dankzij een slimme feature in de schoen voetbalprestaties meten en opslaan.

Met deze voetbalschoen aan de voeten kunnen ‘gewone’ voetballers binnenkort ook beschikken over de statistieken die op televisie te zien zijn tijdens een voetbalwedstrijd. De voetbalschoen van Adidas heeft een holte in de zool, waar een Speed Cell in kan worden geplaatst. Deze Speed Cell meet 2D bewegingen (360º) op het voetbalveld. Onder andere de gemiddelde snelheid (elke seconde gemeten), topsnelheid (elke vijf seconden gemeten), aantal sprints, afstand, aantal stappen en stapfrequentie kunnen door de Speed Cell in kaart worden gebracht.

Balprestaties delen
Na een wedstrijd of training synchroniseert de voetballer de data draadloos naar een tablet, PC/MAC, iPhone en/of iPod met de miCoach Connect (vergelijkbaar met een dongel). De statistieken kunnen toegevoegd worden aan de bestaande trainingsschema’s op het online platform van Adidas en kunnen daarnaast worden ingebouwd in persoonlijke coachprogramma’s die miCoach op maat kan creëren. Daarnaast kunnen statistieken natuurlijk gedeeld worden via social media.