TOP

Addy van den Krommenacker wint Fashion Museum Award

Addy van den Krommenacker nam afgelopen zaterdagavond de Fashion Museum Award mee naar huis. Tijdens de openingsavond van de eerste Fashion Museum Week (15 t/m 21 mei) overhandigde zijn muze, Sandra Reemer, de couturier de award.

De prijs van het Amsterdamse modemusem is voor ontwerpers die met hun creaties een brug slaan tussen verschillende landen en culturen.

Van den Krommenacker in buitenland
De 60-jarige modeontwerper heeft een zaak in Den Bosch en een showroom in Milaan. Hij is vooral werkzaam in het buitenland, zoals Sarajevo, Montenegro, Hongarije, Sicilië, Istanbul, Dubai, Duitsland en Rusland.

Van den Krommenacker was ook te zien in de elfde editie van America’s Next Top Model op RTL 5. Hij verzorgde voor het Amerikaanse televisieprogramma de outfits van de twee finalisten en de presentatrice Tyra Banks. Hij had ook een ereplaats in de jury, waar hij zijn mening duidelijk liet horen.

Fashion Museum 
Stichting Nederland Positief is initiatiefnemer van het vorig jaar in mei geopende Fashion Museum. Met het Fashion Museum wil de stichting een ode brengen aan ontwerpers in binnen- en buitenland. 

Modeweek in het museum
Na de overhandiging van de award kon de Fashion Week van start gaan. Kledingstukken van Sepehr Maghsoudi, ex-deelnemer van Project Catwalk, gingen de catwalk over en actrice Liza Sips showde zijn ontwerpen. Ook zullen de andere Project Catwalk-deelnemers Roos van der Kamp, Amel Bouazizi en Larisa Katz hun creaties tijdens de modeweek laten zien. Irving Vorster en Henriette Dijkinga staan ook op het programma.

De Fashion Museum Week wordt afgesloten met een uitreiking van de derde Dutch Model Awards. Modellen lopen op een catwalk versierd met honderden Swarovski-kristallen, de duurste en best beveiligde catwalk ter wereld.