TOP

Addy van den Krommenacker brengt ode aan de stoere, sexy vrouw

Addy van den Krommenacker zette op de AIFW een gewaagde show neer met zijn prêt-à-porter wintercollectie en preview van de voorjaarscollectie. We zouden bijna zeggen: groen is het nieuwe zwart.

 

Het was benauwd aan de voet van de catwalk. Maar dat mocht de pret niet drukken. Onder het dreunende ‘You’re in the army now’ schreden de modellen over de gouden – Addy’s lievelingskleur – catwalk. Niettemin voerde groen de boventoon. Van kekke shorts tot sexy rokjes en de zo beroemde avondjurken; ze waren er in alle tinten van de kleur.

War & Peace

Legerinvloeden zagen we zelfs terug in de styling van pumps met armyprint. Een gewaagde keuze omdat niet iedereen de kleur kan hebben, maar prachtig in de uitvoering en afwisselend stoer en krachtig, glamoreus en lieflijk. Precies wat Addy wilde bereiken met het thema GPWW in het achterhoofd, de Glamorous Peaceful Warrior Woman om precies te zijn. Met geweld heeft dit alles niets te maken, wel met zelfbewuste en krachtige vrouwen die tegelijkertijd elegantie en ballen tonen en hun vrouwelijkheid benadrukken. Vrouwen, zoals Addy het in een interview verwoordde, die ook overdag een jurk willen dragen.

Prinsessenjurken

Toch was groen niet alles wat de klok sloeg. Ook zagen we brons, goud en zand in stoffen als chiffon, organza en zijde. Met de glamour zat het ook wel snor. De koning van de avondjurk trakteerde het publiek op verschillende creaties die met hun pailletten, ruches en wapperende linten het predikaat prinsessenjurk verdienen. Daarnaast maakte hij gebruik van verschillende drapeertechnieken die de creaties een royale uitstraling gaven. Al met al een collectie waar een vrouw hebberig van wordt. Inclusief natuurdessins zoals bloemen en planten. En ook een panterprintje is nog steeds bon ton. Met Addy’s ode aan de zelfbewuste, sexy vrouw zouden we bijna ‘Girl Power!’ roepen, maar daar doen we hem tekort mee. En dat hebben ze in Italië ook door. De ontwerper ging bijna direct door naar Rome waar hij, omgeven door grote internationale namen, op de Haute Couture Week een show geeft. En terecht.

Bekijk hier de show van Addy van den Krommenacker op de AIFW