TOP

Acties tegen nieuwbouw megamall Tilburg

Tilburgse winkeliers roepen de bevolking op om tegen de komst van het grote winkelcentrum te stemmen. Daarvoor is het offensief 'Hart voor je stad' in het leven geroepen, meldt het Brabants Dagblad.

Winkeliers zijn bang voor een enorme omzetdaling als het 100.000 vierkante meter tellende winkelcentrum met ruime parkeergelegenheid vlak buiten Tilburg er komt. In totaal zijn twaalfhonderd winkeliers in het centrum en de aanloopstraten benaders om posters, flyers en stickers uit te delen die verwijzen naar de speciale actiewebsite.

De SP gaf op donderdagavond 5 maart een lasershow om het winkelend publiek duidelijk te maken dat een mammoetcentrum een bedreiging is voor de Tilburgse binnenstad. Ook deelde de partij flyers uit om de plaatselijke middenstand te ondersteunen in de strijd tegen de nieuwbouwplannen. 

Vóór de komst van de megamall Tilburg

Ondertussen worden ook de voorstanders gemobiliseerd. Inwoners van Tilburg al uitgenodigd om een nieuwe naam te bedenken voor het shoppingparadijs, waarbij Willem II-doelman Maikel Aerts in de jury zit.

Megamall referendum

Op 4 juni 2009 gaat de Tilburgse bevolking stemmen over de komst van het winkelcentrum.