TOP

Achterafbetalers op internet blijven populair

Hoewel er genoeg andere (directe) betaalmethoden zijn, blijft achteraf betalen op internet populair.Volgens Afterpay en ByJuno zijn Nederlanders dol op achteraf betalen.

Veel Nederlanders betalen hun online aankopen graag achteraf. Vertegenwoordigers van de bedrijven Afterpay en ByJuno gaven gisteren tijdens het betaalcongres in Houten aan dat er verschillende redenen zijn voor de populariteit van achteraf betalen.

Onbekende websites

Bij onbekende websites geeft de consument de voorkeur aan achteraf betalen omdat hij wil kunnen beoordelen of de aankoop wel helemaal naar wens is. Zo wil de consument eerst zien of het product wel is wat hij verwachtte, maar ook of het product wel wordt geleverd.

Winkelen tijdens werk

Volgens ByJuno is het vooral opvallend dat de meeste achterafbetalers tijdens kantooruren winkelen. Vaak hebben mensen op het werk geen apparaatje mee om te internetbankieren of willen ze niet laten merken dat ze stiekem aan het winkelen zijn. Daarom betaalt deze groep liever achteraf.

 Salaris

Een andere reden voor het achteraf betalen is de uitbetaling van het salaris. Sommige consumenten kunnen niets kopen als ze nog salaris geen hebben ontvangen. Door achteraf betalen is dit geen belemmering meer.

 Online modewinkels

Veel online modewinkels, zoals  Zalando, Wehkamp, Jeansonline en Men At Work, bieden daarom een optie voor achteraf betalen aan. De volledige lijst van webwinkels waar achteraf betaald kan worden is hier te vinden. Elke webwinkelier is trouwens verplicht om ten minste één betaalmogelijkheid aan te bieden waarbij de consument niet vooruit hoeft te betalen.

Meer weten over online consumentenrecht? Textilia legt het nieuwe recht graag aan je uit.