TOP

Accessoiremerk Matt & Nat breidt schoenencollectie uit


Onlangs lanceerde het veganistische, Canadese accessoiremerk Matt & Nat de herfst-/wintercollectie 2019/2020. Hierin is (veel) meer ruimte gekomen voor de schoenencollectie.

Het ruime, bekendere tassenassortiment bestaat komend seizoen uit grote statement pieces en kleinere handtassen zoals bum bags en mini-bags. De vormen zijn een mix van nieuwe geometrische en ronde vormen in zachte pasteltinten, aangevuld met statements pieces in onder andere denimblauw en handgrepen in diverse vormen.

Meer footwear

Als aanvulling komt het label dit seizoen voor het eerst met een uitgebreidere footwear collectie. Deze bestaat uit nieuwe stijlen zoals sneakers en boots. De volgens het merk ‘edgy touch’ is terug te vinden in de nieuwe hakvormen: de kegel-, western- en blokhak. Alle materialen van deze collectie zijn volledig ecologisch. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen en stoffen: wol, leer, bont en zijde worden vermeden. In plaats daarvan wordt er gewerkt met gerecyclede materialen zoals kurk, rubber en gerecycled nylon. Sinds 2007 gebruikt Matt & Nat 100 procent gerecycled plastic flessen voor de voeringen van de tassen.