TOP

ABN-AMRO helpt ontwerpers met Fashion Desk

Een businessplan, merkbescherming en personeel: bij het ontwerpen van collecties komen heel wat factoren kijken. ABN-AMRO wil designers bij deze ingewikkelde kwesties helpen en lanceert binnenkort de Fashion Desk.

De Fashion Desk van ABN-AMRO is bedoeld voor ontwerpers die wel wat hulp en kennis kunnen gebruiken bij het ondernemerschap. “Niet alleen wholesale en retail, maar juist ook de jonge ontwerpers kunnen bij de Fashion Desk terecht met hun vragen over de vaak ingewikkelde commerciële kant van hun vak”, vertelt Manolo Marquez (senior banker) aan Frontrow, het magazine van de AIFW. Iedere ontwerper met vragen kan zich daarom bij het initiatief aanmelden.

Fashion Fasterclass
De Fashion Desk is ontstaan door ervaringen die ABN-AMRO onder andere heeft opgedaan tijdens de Fashion Fasterclass. Tijdens de workshops, waar Ilja Visser, Matthijs van Bergen, Bas Kosters en Mada van Gaans aan hebben deelgenomen, kwam Marquez erachter dat veel ontwerpers ‘bang’ zijn om naar de bank te stappen met ingewikkelde vragen en het idee hebben dat deze financiële mannen geen affiniteit hebben met de modebranche. Marquez: “Helaas klopt het vooroordeel vaak ook. Bij de ABN-AMRO Fashion Desk werken we daarom uitsluitend met mensen die de modebranche kennen en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen.”

Netwerk opbouwen
Het begeleiden door mensen uit de modebranche is mogelijk doordat ABN-AMRO een grote textielportefeuille heeft. Naast het organiseren van de Fashion Fasterclass is de bank al vijf jaar sponsor en sinds twee jaar hoofdsponsor van de Amsterdam Fashion Week. Naast het begeleiden van ontwerpers wil de Fashion Desk designers ook helpen met het opbouwen van een netwerk. “Wij zoeken in ons uitgebreide netwerk naar contacten die goed passen bij onze klanten.” De ABN-AMRO bankier is vol goede moed over de toekomst van de Nederlandse fashion-branche. “Ik zie om me heen zo veel talent. Ik zou graag zien dat wij deze mensen kunnen helpen om hun dromen waar te maken.”

Voor meer informatie over de Fashion Desk kun je contact opnemen met Manolo Marquez. Tel: 020 3438068