TOP

Abercrombie & Fitch verandert winkelconcept

Abercrombie & Fitch gaat het winkelconcept drastisch aanpassen.

De transformatie is nodig omdat het bedrijf te maken heeft met teruglopende verkoopcijfers. Dat vertelt Mike Jeffries, ceo van de Amerikaanse modeketen, in een interview met The Business of Fashion.

Het winkelconcept van Abercrombie & Fitch wordt drastisch veranderd in de hoop een bredere doelgroep aan te spreken. De retailer heeft namelijk te maken met een daling in de verkoopcijfers. In 2013 nam de omzet van het modebedrijf met 8,7 procent af tot 4,12 miljard dollar. De winst is in dat jaar gedaald met maar liefst 77 procent. Om meer klanten te trekken wordt het uiterlijk van de winkels en de collectie flink aangepakt.

Winkel
Het uiterlijk van de A&F winkels wordt drastisch veranderd. De geblindeerde ramen verdwijnen en maken plaats voor etalages met productpresentaties. Daarnaast wordt er minder met parfum gespoten, het licht in de winkel wordt feller en de muziek wordt zachter gezet.

Collectie
Opvallend is dat de kleur zwart voor het eerst te zien is in de collecties. Eerder was deze kleur verbannen omdat de ceo van het bedrijf, Mike Jeffries, een hekel heeft aan kleding in deze kleur.  De opvallende logo’s zullen ook minder te zien zijn op de kleding.

Daarnaast gaat het bedrijf kleding maken in grotere maten. Eerder was er via de webshop al een wijdvallend T-shirt voor mannen te koop, deze zijn nu ook in de fysieke winkels te koop.

Het nieuwe concept wordt op dit moment getest in de VS. Wanneer de veranderingen in alle A&F winkels worden doorgevoerd is nog niet bekend.

In opspraak
Abercrombie & Fitch komt regelmatig in opspraak. Dat komt onder andere door de uitspraken van ceo Mike Jeffries. Hij heeft een hekel aan zwarte kleding en heeft eerder gezegd dat de A&F kleding alleen voor slanke en mooie mensen is. Het bedrijf houdt er ook een dubieus personeelsbeleid op na. Alleen aantrekkelijke mensen zouden in de winkel mogen werken en de oudere, minder knappe mensen moeten werkzaamheden in het magazijn verrichten. 

Lees ook: Primark naar VS, Abercrombie & Fitch naar China