TOP

Abercrombie & Fitch scoort 100 procent

Abercrombie & Fitch heeft een score van 100 procent gescoord op de 2014 Corporate Equality Index (CEI). Dit betekent dat het bedrijf een homo- en transgendervriendelijke werkplek biedt.

De Corporate Equality Index is een nationaal benchmark onderzoek over bedrijfsbeleid en praktijken met betrekking tot gelijkheid op een LGBT-werkplek. LGBT is een Engelse afkorting die bestaat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. Internationaal is dat de afkorting die staat voor de beweging van homo- en biseksuelen en de transgenderbeweging van transgenderisten, transseksuelen en travestieten.

Beste LGBT-werkplek
De CEI wordt gehouden door de Human Rights Campaign Foundation. Door de score van 100 procent voegt Abercrombie & Fitch zich bij 303 andere grote Amerikaanse bedrijven die dit jaar honderd procent scoorden bij de index. De Human Rights Campaign Foundation houdt elk jaar een onderzoek naar de beste LGBT-werkplek.

De CEI van 2014 heeft 934 bedrijven onderzocht die het beleid van een LGBT-werkplek naleven. Daaronder wordt onder andere verstaan dat het bedrijf een non-discriminatie-beleid handhaaft.

Human Rights Campaign
De Human Rights Campaign is Amerika’s grootste burgerrechtenorganisatie die eraan werkt om lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgendergelijkheid te bereiken. Zo geeft de organisatie bijvoorbeeld financiële steun aan politici die de LGBT-gemeenschap steunt.