TOP

Aantal faillissementen in Nederland historisch laag, Dr Martens wil wholesaletak verkleinen en Labfresh opent eerste winkel

Schoenencentrum Cast organiseert een kleinschalige modebeurs in samenwerking met een aantal agenturen. Verder opent mannenmodemerk Labfresh een eerste eigen winkel en heeft Inretail alle lokale politieke partijen een brief gestuurd om aandacht te vragen voor de toekomst van de winkelgebieden en om dit mee te nemen in de partijprogramma’s. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 18 juni.

Schoenencentrum Cast organiseert nieuwe modebeurs

Cast organiseert op zondag 11 juli samen met een aantal mode-agenturen de kleine modebeurs Preview in het schoenencentrum in Nieuwegein. De 40 deelnemers zijn voornamelijk merken uit het streetwear- en mannenmodesegment als Anerkjendt, Forét, Kultivate, Law of the Sea, Minimum en The Good People. Volgens het persbericht van Cast is er vraag vanuit de markt voor een beurs in kleine opzet omdat veel internationale beurzen niet door kunnen gaan vanwege de pandemie. De beurs duurt van 10:00 tot 20:00 en bezoekers moeten zich vooraf inschrijven om de beurs te kunnen bezoeken.

Inretail vraagt aandacht voor retail bij de lokale politieke partijen

Brancheorganisatie Inretail heeft alle lokale politieke partijen aangeschreven om aandacht te vragen voor de uitdagingen waar de winkelstraten voor staan de komende jaren. “De lokale politiek moet nadenken over de vraag hoe winkelgebieden ook in de toekomst aantrekkelijk blijven”, aldus persvoorlichter Paul te Grotenhuis in een persbericht.  Inretail stuurde het document ‘Kies retail, kies dichtbij’ waarin wordt beschreven hoe de lokale politiek kan zorgen dat bewoners en bezoeken ook in de toekomst ‘op een prettige manier kunnen blijven winkelen en ondernemers renderend kunnen ondernemen’. Ook lokale winkeliersverenigingen worden getipt over de brief die naar de politieke partijen is gegaan. “Veel gebieden zullen kleiner moeten worden om vitaal te blijven, waarbij de klant er nog steeds een gevarieerde aanbod moet vinden dat voor aantrekkingskracht en eigenheid zorgt. Dit vraagt om lokaal maatwerk”, aldus Te Grotenhuis.

Minder faillissementen in Nederland dan in de rest van de EU

Het aantal faillissementen Nederland is nog nooit zo laag geweest. Nog steeds daalt het aantal bedrijven dat failliet gaat elk kwartaal, maar in de rest van de EU gaat het aantal faillissementen juist omhoog, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het onderzoeksbureau vermoedt dat dit te maken heeft met de uitgebreide steunmaatregelen in Nederland. Niet in alle landen werd in dezelfde mate steun verleend, aldus het CBS.

Mannenmodemerk Labfresh opent eerste eigen winkel

Labfresh opent zaterdag een winkel aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Het wordt de allereerste eigen winkel van het label dat zich specialiseert in mannenmode die, door het gebruik van innovatieve materialen, niet kreukt, zweet of vuil wordt. De winkel is gerealiseerd met de vierhonderdduizend euro die dit voorjaar werd opgehaald via crowdfunding, meldt Retailnews.

Omzet Dr. Martens stijgt, winst bijna gehalveerd

Dr. Martens boekte het afgelopen boekjaar een omzet van bijna 902 miljoen euro. Dit is een toename van 15 procent ten opzichte van 2019. De online verkopen namen met 73 procent toe. Het zijn de eerste jaarcijfers die moederbedrijf Permira publiceert sinds de beursgang. De nettowinst daalde naar 41,6 miljoen pond, ruim de helft minder dan een jaar eerder. Volgens Dr. Martens is de winstdaling voornamelijk het resultaat van alle kosten die zijn gemaakt om naar de Londense beurs te gaan. Topman Kenny Wilson liet weten dat het bedrijf kritisch naar het wholesalenetwerk kijkt en dat het aantal verkooppunten in de toekomst wordt afgebouwd. Met de retailers die overblijven zal dan ‘nauwer worden samengewerkt’., wat zoveel betekent als dat zij dieper zullen moeten gaan inkopen.