TOP

Aanklacht tegen Bavaria-meisjes ingetrokken

De aanklager bij de rechtbank in Johannesburg heeft afgelopen dinsdag de rechtszaak tegen de twee 'Bavaria-meisjes' ingetrokken.

Volgens een woordvoerder gebeurde dit omdat de FIFA en de bierbrouwer een schikking hebben getroffen. Over de inhoud van deze schikking willen de partijen niks bekend maken. Wel zegt Bavaria “zeer blij” te zijn dat de aanklacht is ingetrokken.

Zes maanden cel
De Nederlandse vrouwen werden beschuldigd van het ontplooien van verboden commerciële activiteiten tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken. Het tweetal hing een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd.

‘Bavaria Dutch Dress-gate’
Het Bavaria-jurkje hield Nederland al weken bezig. Het door Supertrash ontworpen jurkje was -voordat Nederland moest spelen- al bijna uitverkocht. Tijdens Nederland-Denemarken verwierf het jurkje nog meer bekendheid, toen 36 meiden daar de Bavaria Dutch Dress op een ludieke manier showden. Vervolgens werd het groepje uit het stadion verwijderd. Eerst werd gedacht dat de meiden de actie zelf bedacht hadden, maar later bleek het om een marketingstunt te gaan. Toen dit bekend werd zijn twee ‘Bavaria-babes’ opgepakt door de FIFA. Vandaag is de inklacht tegen de meiden ingetrokken en mogen ze weer naar huis.