TOP

Aandraagbonus Suitsupply verdubbeld · Selected weg uit China · Nieuwe CEO Jacquemus

Kledingconcern Suitsupply heeft zijn aandraagbonus verdubbeld, Selected Homme/Femme sluit winkels in China en modehuis Jacquemus heeft een nieuwe CEO. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 23 mei.

Foto: Archiefbeeld Suitsupply Schiphol / Textilia

Mega mall opent in Metaverse

Het Canadese Metaverse platform MetaVRse opent dit jaar het virtuele winkelcentrum The Mall.io. Er komen 100 verdiepingen van elk ongeveer 92.900 vierkante meter winkeloppervlak, schrijft nieuwssite Mixed. waarmee het virtuele winkelcentrum zo’n acht keer groter is dan ‘s werelds grootste winkelcentrum in Dubai. Inmiddels is de verkoop van ruimtes in het immense centrum gestart. De opening is gepland in het vierde kwartaal van 2022. “Ons doel is om de nummer één bestemming voor winkels en entertainment in de Metaverse te worden”, zegt mede-oprichter Alan Smithson. De belangrijkste huurders in The Mall worden binnenkort bekend gemaakt. Grote merken zoals Xbox, Nike, Nintendo en Harley-Davidson zijn te zien in de video. Het is niet duidelijk of deze merken zich daadwerkelijk hebben aangemeld of alleen zijn opgenomen voor promotiedoeleinden.

Aandraagbonus Suitsupply verdubbeld

Kledingketen SuitSupply betaalt personeel dat nieuwe krachten aandraagt 4000 euro, een verdubbeling zegt algemeen directeur Fokke de Jong. De Jong: “Ik geef dit geld liever aan mijn eigen werknemers dan aan een recruitmentbureau”, zegt oprichter en algemeen directeur Fokke de Jong. “Zij zijn magneten voor nieuw talent en verdienen zo een extra vakantie of nieuwe auto. Voor hen én voor ons onwijs nuttig.”  De personeelskrapte noodzaakt retailers maar ook naar creatieve manieren te zoeken om nieuwe medewerkers binnen te halen, schrijft de NOS. De zogeheten aandraagbonus is daarvan een voorbeeld. Vroeger werd deze bonus vooral uitgedeeld in traditionele krapteberoepen, zoals in de IT en techniek. Nu krijgen medewerkers ze ook in de zorg, bij semi-overheden en in de retail. Soms krijgen ook mensen van buiten het bedrijf zo’n bonus.

Selected Homme/Femme weg uit China

Het Deense modelabel Selected Homme/Femme gaat 1300 winkels in China sluiten. Dat meldt onder meer Retailtrends. Voor eind juli moeten alle zaken daar op slot zijn. Reden voor de sluiting is het feit dat Chinezen door de coronapandemie minder vaak fysieke winkels bezoeken. Daarnaast lukt het ’t bedrijf niet om kosten zoals huurprijzen omlaag te krijgen. Selected Homme/Femme is sinds 2008 actief in China. De zustermerken Only, Jack & Jones en Vero Moda, die al veel eerder de stap naar het Aziatische land maakten, blijven er wel actief.

Nieuwe CEO Jacquemus

Modehuis Jacquemus heeft voor het eerst een CEO van buiten het bedrijf aangesteld. Tot nu toe stond het Parijse concern onder leiding van oprichter en creatief directeur Simon Porte Jacquemus, maar de leiding is overgedragen aan Bastien Daguzan. Dat meldt Fashionnetwork. Daguzan stond afgelopen vijf jaar aan het roer van Paco Rabanne waar hij hielp dat merk te herpositioneren en te sturen naar direct-to-consumer distributie. Met de aanstelling wil Jacquemus het steeds groter wordende bedrijf een betere structuur geven en de ontwikkeling verder versnellen. Bij het merk werken zo’n 100 mensen en ze noteren een omzet van zo’n 25 miljoen euro. Het assortiment bestaat uit vrouwen- en mannenkleding en accessoires zoals tassen, schoenen, brillen, hoeden en sieraden.