TOP

Aanbod Kleine Fabriek groeit licht

Het aantal merken op de negende editie van de Kleine Fabriek stijgt licht. De nieuwkomers zijn ondermeer Hugo Boss, Jean Paul Gaultier Junior, Armani Shoes en Schiesser.

In totaal zijn er ruim 400 merken te zien. Naast gevestigde namen als Bengh, Kidscase, Guess, Armani en Claesen’s zijn er ook weer kleinere kledingmerken zoals Clover New York, Robba Vecchia uit Frankrijk en Madreperla uit Nederland. Opvallend is dat steeds meer merken op een milieuvriendelijke manier produceren.
Net als de vorige jaren heeft deze 9e editie een sterk internationaal karakter:  exposanten en bezoekers komen in totaal uit vierentwintig verschillende landen. Voor de tweede keer is er ruimte gecreëerd voor kleine merken die een eerste stap op de (Nederlandse) markt willen zetten, onder de naam Première.

De Kleine Fabriek heeft de bezoekers meer te bieden dan alleen de nieuwste collecties. Kunstenaar Jeroen Henneman exposeert werk uit de serie ‘De Aard van het Dier’. Nieuw is ook de KF-boekwinkel. In samenwerking met Helden & Boeven Kinderboeken uit Amsterdam biedt de Kleine Fabriek de coolste boeken. Er is weer een fotoshoot, waarbij kinderen gefotografeerd worden in de nieuwe zomercollectie van 2010 door fotografe Anne Dokter.

De alweer negende editie van de Kleine Fabriek vindt plaats op 5 en 6 juli 2009 in de Rai Amsterdam.