TOP

Aaiko gaat samenwerking aan met Mattijs

Modelabel Aaiko gaat de samenwerking aan met de Nederlandse ontwerper Mattijs. Samen brengen ze een lijn uit voor winter 2012 met de naam Aaiko ? Mattijs.

De lijn maakt deel uit van de wintercollectie en gaat bestaan uit jurken, jassen, tops, rokken, knitwear en een pak. Pauline Brakenhoff is de oprichter en hoofdontwerpster van Aaiko en zij ontmoette Mattijs van Bergen tijdens een Nederlands mode-evenement in Shanghai.

Aaiko
Brakenhoff richtte Aaiko op in 2005 en wil met het merk subtiele maar sterke collecties neerzetten. Inmiddels heeft Aaiko verkooppunten in zes verschillende landen wereldwijd. De ontwerpster wil met haar label unieke kleding aanbieden voor een betaalbare prijs. Ze kijkt uit naar de samenwerking met Mattijs. “Ik ben een grote fan van Mattijs zijn prachtige, gedetailleerde ontwerpen. Voor Aaiko wil ik ook dat elk item perfect is. Elke lijn, elke knoop, het gaat allemaal om de details. Mattijs herken ik hierin.”

Mattijs
Ook Mattijs ziet kansen. “Het leuke van de samenwerking is dat Pauline het type vrouw is waar ik voor ontwerp; sterk, vrouwelijk en sophisticated. Deze stijl zie je ook in Aaiko terug. Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om een collectie te maken voor een veel grotere doelgroep met mijn eigen signatuur.” Mattijs van Bergen studeerde af aan ArtEZ in Arnhem en deed een masteropleiding design aan het Central Saint Martins College in Londen. Sinds hij onder eigen naam showt krijgt hij veel aandacht voor zijn handschrift in de kleding, die bestempeld wordt als ‘new glam’.

Aaiko ♥ Mattijs is vanaf september 2012 verkrijgbaar.