Mannenmode

Redacteur Mannenmode

Renate Zoutberg (1974) werkt sinds oktober 2018 als redacteur Mannenmode voor Textilia. Ze begon bij Textilia als redacteur Ondernemen en schreef toen over (online) ondernemen en crosschannel retailen in de modebranche. Nu neemt ze het mannenmodesegment voor haar rekening. Renate studeerde Voorlichting, Publiciteit en Informatie aan de Hogeschool Holland en heeft verschillende journalistieke functies gehad bij onder meer het Noordhollands Dagblad, Sp!ts en Fabulous Football Magazine. Ook werkt ze als freelancer voor diverse opdrachtgevers.

Laatste nieuws

StyleAndStill-8646

Binnenkijken: pop-up winkel van Krakatau Het Russische modemerk Krakatau heeft een pop-up winkel geopend in Amsterdam. De winkel draait al twee weken, maar op donderdag 15 november 2018 was de officiële opening.

Meer nieuws

Trends

Berluti credit Jeroen Snijders

Hoe vertaal je de mannenmodetrends voor winter 2018-2019? In de recent verschenen mannenmodespecial van Textilia vind je de belangrijkste mannenmodetrends voor herfst-winter 2018-2019. Hoe vertaal je deze informatie naar je assortiment en winkelvloer? Textilia vroeg het aan experts op dit gebied.

stropdas

Mode-icoon: de stropdas Sommige items leggen een lange weg af voordat ze de status van mode-icoon bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat mannen op de beursvloer een boete konden krijgen als ze geen das om hadden? Dit artikel is verschenen in Textilia 9 van 3 juli 2018.

Trends

Pockies-214

Onderbroekenmerk Pockies wil fysieke winkels in Het Nederlandse merk Pockies startte in 2014 als experiment van drie mannen die wel brood zagen in boxershorts met zakken. Inmiddels verkoopt het label inmiddels ook T-shirts en sweaters. Wat is de ambitie? “We willen nu uitbreiden naar de fysieke winkels.”

Lees meer

Trenddag 6 nov Carin Frijters

Carin Frijters: ‘Winkeliers en leveranciers moeten de context van de retail begrijpen’ Op de Trenddag die Textilia, Schoenvisie en Bengels organiseerden op dinsdag 6 november in het Textielmuseum in Tilburg gaven niet alleen Christine Boland en Jan Agelink trendpresentaties, retailexpert Carin Frijters presenteerde belangrijke ontwikkelingen in het retaillandschap waar elke moderetailer mee te maken heeft. “Je hoeft niet overal op in te haken, maar moet wel weten wat er speelt.”

Lees meer