Street X Active

Margreet Anches

Redacteur Street X Active

Margreet Anches (1976) werkt sinds jaar en dag als vaste freelancer bij Textilia. De afgelopen jaren heeft ze voor de segmenten mannenmode, vrouwenmode en kindermode geschreven, sinds april 2015 is ze vooral actief als redacteur Street X Active. Margreet bezoekt de belangrijkste beurzen en mode-events, en produceert voor Textilia in print vier grote modespecials per jaar. Ze studeerde journalistiek in Utrecht. Margreet werkt verder voor onder andere Elsevier en kindermodevakblad Bengels.

Laatste nieuws

Meer nieuws

Ondernemen

Mostert Van Leeuwen (1)

Mostert & Van Leeuwen: 'Met elkaar samenwerken is een luxe' Service: voor de één een onderdeel van ondernemen, voor Sander van Leeuwen en Hugo Mostert, eigenaren van de gelijknamige vrouwen- en mannenmodewinkels Mostert & Van Leeuwen in Rotterdam, niets minder dan de essentie ervan. Textilia sprak met de mannen over service verlenen op topniveau, inspiratie en samenwerken.

De Kas 2 credit Jansen-Noy

Collabs in de retail: wie, wat, waarom en hoe? Het afgelopen jaar volgden ‘collabs’ - samenwerkingen tussen verschillende merken - elkaar in hoog tempo op. Ook retailers krijgen steeds vaker de smaak te pakken om met leveranciers en andere creatieve partijen op te trekken. Maar: hoe pak je dit aan en hoe maak je jouw collab tot een succes? Ervaringsdeskundigen delen praktische tips en tricks.

Denim Stapel Jeans Pixabay CC0 Rechtenvrij

Waarom trekken de grootste namen in de mode-industrie naar Ethiopië? Wat hebben H&M, Zara, Hugo Boss, Giorgio Armani, Levi’s en TOM’s gemeen? Ze sourcen allemaal in Ethiopië. Inkopers waarderen de goedkope arbeidskrachten, gunstige belastingregelingen, fonkelnieuwe fabrieken en de relatief korte afstand tot Europa. Is hun enthousiasme terecht?

Meer artikelen