Vrouwenmodemerk Xandres komt met een nieuwe showroom, een nieuw sublabel én een flagshipstore

AMSTERDAM, 14 januari 2019 08:00 |

Gerelateerde berichten

Het Belgische vrouwenmodemerk Xandres is flink op dreef: het introduceert een nieuwe sublijn, opent een nieuwe showroom in Naarden en een flagshipstore staat op de planning.

Showroom in Naarden-Vesting

De Nederlandse markt staat in 2019 duidelijk hoog op de agenda van Xandres. Het merk zet de groeiplannen doelbewust in via diverse kanalen. In januari opent Ineke Bakker, onlangs aangesteld als salesmanager Nederland en dus het aanspreekpunt voor de groothandel, de deuren van een nieuwe showroom in Naarden-Vesting. Daarnaast komt er een Nederlandse webshop en wordt er werk gemaakt van eigen winkels, waar alle lijnen verkrijgbaar zullen zijn. 

Xandres Studio: het nieuwe sublabel

Ook wat betreft de collectie blijft Xandres zich ontwikkelen. De Belgische onderneming greep het afgelopen jaar, waarin het zijn vijftigste verjaardag vierde, aan om een aantal nieuwtjes te introduceren. Xandres Studio is het jongere, edgy zusje dat met een creatieve en speelse styling zowel bestaande als nieuwe klanten moet verrassen. De compacte collectie, met zo’n vijftig modellen, heeft het vertrouwde Xandres-DNA – vrouwelijk, perfecte fits en kwalitatieve materialen – maar gaat een paar stappen verder qua modegehalte. Denk bijvoorbeeld aan leren bloezen, lange jurken en opvallende prints. En de nieuwe aanwinst slaat aan: in het eerste seizoen, najaar 2018-2019, wist het direct zestig nieuwe klanten te overtuigen. 

Xandres Gold: nieuwe naam voor plussize-collectie

Daarnaast is er Xandres Gold, voorheen bekend als Xandres Xline. Een naam die meer recht doet aan de plussize collectie (tot en met maat 54), vindt het merk. Want: iedere klant, elk model en elk figuur is goud waard. Binnen Xandres Gold vind je om deze reden precies dezelfde discrete luxe in uitstraling als bij Xandres, alleen dan in aangepaste snits, lengtes en materialen die curvy figuren op een stijlvolle manier flatteren.  

Atelier

Uiteraard wordt de hoofdlijn Xandres niet vergeten. Het merk dat al decennialang in handen is van diverse familiebedrijven, spant zich nog elke dag in om de kwaliteit van de producten te verbeteren. Zo is nog steeds het atelier in gebruik, waar de onderneming in 1927 als textielfabrikant startte en van waaruit het in 1968 het merk Andres startte. Tegenwoordig worden hier artikelen ontwikkeld, getest of afgewerkt. De overige productie vindt plaats in diverse Europese landen, waarbij het bedrijf oog heeft voor een kwalitatieve en duurzame maakwijze. Het afgelopen jaar is er een nieuwe productiemanager aangetrokken om de juiste processen te waarborgen. 

Trenditems

Ook al staan hoogwaardige en duurzame producten hoog in het vaandel, Xandres speelt gedurende het seizoen moeiteloos in op de behoeften van de wholesaleklanten. Zo zijn er de ‘limited collecties’, op een kortere termijn geproduceerde flashleveringen met actuele trenditems, die via de b2b-site georderd kunnen worden. Deze artikelen kunnen in de feestmaand worden ingezet voor verfrissing en het creëren van stopkracht in de winkels. 

Meer informatie:

www.xandres.com | ineke.bakker@andres.be | 06-53151309


Xandres AW1920 4
Xandres is in vijftig jaar uitgegroeid tot een begrip in België.


Xandres AW1920 1
Het merk begon in eerste instantie als broekenspecialist. 


Xandres AW1920 2
Kwaliteit en pasvorm zijn twee belangrijke pijlers. 


Xandres AW1920 3
Sportieve en stijlvolle items worden moeiteloos gecombineerd.

 


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.