Giga DX: Innovatieve outdoormode met een functie

AMSTERDAM, 6 juni 2019 15:26 |

Gerelateerde berichten

Giga DX is een lifestylelabel in het outdoorsegment. Accountmanager Patrick Rüther legt uit: “Het ziet er niet direct uit als outdoor, je kunt het ook dragen als je gaat stappen.” Voor lente-zomer 2020 komt het label met veel innovaties: verwijderbare reflecterende strips, verborgen zakken en elastiek in de schouders voor meer fietscomfort.

Giga DX is volgens accountmanager Patrick Rüther een vreemde eend in de bijt bij het outdoorsegment: “De uitstraling van Giga DX is heel casual, een outdoorjack van dit merk kun je ook gewoon aantrekken wanneer je gaat stappen.” Het merk zet dit seizoen in op innovatie en om de gehele collectie écht te leren kennen, zal je even tijd moeten reserveren. Rüther licht een tipje van de sluier: “Het eerste thema voor lente-zomer 2020 is ‘urban bike’ en omvat verschillende innovaties specifiek voor de recreatieve fietser. Zo zijn er mouwen die je kunt verlengen tot over de hand, verwijderbare reflecterende strips en backflaps waarmee je billen niet nat worden als je gaat fietsen. Bij jassen zit bij de schouders elastiek zodat je op de fiets meer bewegingsvrijheid hebt.”

Lichtgewicht

Als tweede thema is er een ‘Travel’-collectie. De accountmanager legt uit: “Alles in dit thema is lichtgewicht, van jassen tot broekjes en shirts. In de jassen zitten verborgen zakken voor paspoorten en creditcards. Daarnaast zijn er ook jassen met een soort bretels aan de binnenkant van het jack zodat je de jas kunt uittrekken wanneer het te warm wordt en je hem met speciale loops kunt dragen als rugzak of handtas.”

Functie

Als laatste thema is er het ‘Casual’ thema, dat voor lente-zomer 2020 ook is uitgebreid met een beach-programma. Rüther: “Alle kleding heeft een functie, maar is daarnaast ook niet direct te herkennen als outdoorkleding. De kledingstukken zien er uit als modieuze items, maar zijn wel bestand tegen weer en wind. In het casual thema zien we veel streepjes en bloemenprints op T-shirts, sweaters en casual jacks.”

Opblaasbaar jack

Dit seizoen is er zo veel nieuws te zien bij Giga DX en het zustermerk Killtec, dat je een afspraak ruim kunt plannen: “Aan twee uur hebben we niet genoeg”, lacht Rüther. Hij vertelt op de valreep ook nog over een bijzondere innovatie bij Killtec: “Daar is een opblaasbaar jack ontwikkeld dat je op kunt pompen wanneer je het koud krijg. Daarmee creëer je extra isolatie en wordt de jas warmer.” Voorlopig zijn ze bij Giga DX en Killtec nog niet klaar met innoveren: “Voor winter 2020-2021 staat er ook al van alles op de planning.”

Nieuwsgierig geworden? Kom een kijkje nemen bij Giga DX in het Sports Business Center in Leusden. Giga DX is te vinden in showroom H08. In het Sports Business Center zijn wel 350 merken te vinden in het sport- en lifestylesegment.

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.