Rogon zoekt een junior category manager Helmond (m/v fulltime) - Vacature

HELMOND, 23 april 2019 18:09 |

Ben jij een product “freak” en doortastende Junior Category Manager in het ontwikkelen van onderscheidende woon- en lifestyle producten en concepten in de interieurbranche? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder.

Vanwege grote (internationale) groeimogelijkheden zoekt Rogon een commerciële

JUNIOR CATEGORY MANAGER (M/V)

Fulltime | Helmond

De functie

In deze veelzijdige spin-in-het-web functie draag je gezamenlijk met de Category Manager de verantwoordelijkheid voor onder andere de productstrategie, het assortiment en de inkoop daarvan in het Verre Oosten. Hierbij laat je met een goede kijk op interieur(textiel) zien onderscheidende waarde te kunnen creëren op het gebied van assortiment, en draag je bij aan de (door)ontwikkeling van nieuwe concepten.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en het verzorgen van diverse activiteiten voor de Category Manager. Denk hierbij aan het voorbereiden van gesprekken met klanten middels het opvragen en verwerken van offertes, orders voorbereiden, bijdrage leveren aan categorieplannen, consumentenverpakkingen en monsters beoordelen/goedkeuren en ben je aanspreekpunt voor leveranciers in binnen- en buitenland.

Zo bouw je op een gestructureerde en Klan gedreven wijze mee aan Rogon’s textiel- en modeauthoriteit. Je werkt nauw samen met je Afdeling en met Sales en je rapporteert aan de Category Manager.

Profiel van de ideale kandidaat

Creatieve, resultaatgerichte en sales gedreven persoonlijkheid met:

  • Ca. 2 à 3 jaren ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur in de interieur- of modebranche.
  • Natuurlijke autoriteit voor trends, design, kleur en mode.
  • Uitstekende onderhandelings- en communicatieve vaardigheden 
  • Bereid tot reizen naar Europese leveranciers, beurzen en klanten en naar het Verre Oosten
  • Universitair of hbo-niveau, richting design/fashion eventueel aangevuld met commerciële economie/bedrijfskunde.

Je bent een echt “productmens” en hebt het in je een overtuigende bouwer te worden die productideeën kan vertalen in commerciële proposities die goed verkopen. Je combineert graag je creatieve talent met commerciële doelen/cijfers en kijkt, ziet en verbindt kansen aan de verkoop- en inkoopzijde. Je kunt denken als een retailer en wil graag een professional worden in het vak van category management, winkelpresentatie en schaprendement. Je werkt gestructureerd en vindt het leuk je voorstellen regelmatig aan klanten te presenteren. Natuurlijk ben je een echte teamplayer.

Wat biedt Rogon?

  • Deze functie wordt gezien als een doorgroeifunctie voor een ambitieuze en getalenteerde starter die zich wil door ontwikkelen tot Category Manager
  • Een prachtige creatieve job met veel vrijheid deze succesvol in te vullen.
  • Een ambitieuze en plezierige werkomgeving met een enthousiast team van collega’s.
  • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

De organisatie

Rogon creëert en verkoopt sinds 1994 modieuze en betaalbare textielfashion. Als toonaangevende handelsonderneming in interieurtextiel wordt onder het merk “Dutch Decor” een onderscheidende collectie sier- en woonkussens, stoelkussens, tafellinnen, plaids, bed- en badtextiel en accessoires verkocht aan retailers in alle product- en retailsegmenten van de (Europese) markt.

Rogon is een succesvol familiebedrijf met circa 55 enthousiaste collega’s, gevestigd in Helmond. Passie voor wonen staat centraal in de bedrijfsvoering en dat is terug te zien in de producten, lifestyle concepten en klantgerichte aanpak. De bedrijfscultuur is ondernemend, resultaatgericht en informeel.

Ben jij de Junior Category Manager die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag jouw (creatieve) motivatie en curriculum vitae voor 18 juni 2019 via de sollicitatiebutton!

SOLLICITEER NU

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline Rasing: jacqueline@rogon.com

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.