Kleding luchtarm verpakken? Dat biedt veel voordelen!

AMSTERDAM, 30 april 2019 17:15 |

Gerelateerde berichten

Kleding luchtarm versturen heeft veel voordelen, zeker voor het milieu. Met het innovatieve fashionpack verstuur je kleding vacuüm. Dat betekent kleinere verpakkingen, minder transport en blijere klanten.

Duurzame innovatie

Fashionpack is een unieke, fraai vormgegeven verzendverpakking speciaal voor de fashionbranche en levert een substantiële bijdrage aan een duurzamere bedrijfsvoering. Doordat je met fashionpack kleding vacuüm verstuurt, past het gewoon door brievenbus van de klant. En omdat het een brievenbuspakje is profiteer je van een voordelig verzendtarief. Daarnaast neemt het pakketje minder ruimte in bij het transport, waardoor we uiteindelijk minder CO2 uitstoten. De last mile is in de binnenstad al geheel CO2-neutraal voor fashionpack.

Goed voor hergebruik

Door het stevige materiaal is fashionpack niet alleen waterdicht en scheurvast, waardoor kleding kreukvrij en onbeschadigd aankomt, de verpakking is ook nog eens eenvoudig herbruikbaar. Klanten kunnen dezelfde verpakking die ze ontvangen hebben, gemakkelijk gebruiken voor eventuele retouren of de slijtvaste verpakking opnieuw inzetten voor bijvoorbeeld hun eigen verzending.

Recyclebaar materiaal

Na twee keer gebruikt te zijn, gaat fashionpack bij het restafval en kan nog niet volledig gerecycled worden. De reden hiervoor is dat er verschillende lagen folie nodig zijn om de fashionpack te kunnen vacumeren. Deze verschillende lagen folie krijgen we in het recycleproces nog niet van elkaar scheiden. Van de fashionpack worden bijvoorbeeld al wel tuinbankjes gemaakt. En op de achtergrond wordt er hard gewerkt aan het ontwikkelen van een 100% recyclebare oplossing

Hoge kwaliteit, voordelige geprijsd

Omdat deze luchtarme verpakking door de brievenbus past, profiteer je dus van een voordelig verzendtarief. Zeker bij artikelen die wol of katoen bevatten scheelt dit aanzienlijk in kosten. Er gaat immers meer in dan een gewoon brievenbuspakje. Naast die lagere kosten, verschuift kleding niet in het vacuüm pakje. Zodat het er onbeschadigd, strak en representatief uitkomt, precies zoals je het verstuurd hebt.

Win-win-win

Iedereen wint met fashionpack. De grote winst voor je klanten is dat ze niet thuis hoeven te zijn om hun bestelling te ontvangen. Indien nodig kunnen ze hun bestellingen zelfs  eenvoudig met hetzelfde fashionpack retourneren via de oranje brievenbus. Daarnaast kunnen wij, als vervoerder, ons duurzamer profileren en zowel ruimte als personeel efficiënter benutten. We rijden minder vaak op en neer en het pakje kan voor de bezorging gewoon mee met de postbezorger op de fiets. Als ondernemer win je door te profiteren van het scherpe brievenbustarief. Maar met minder CO2-uitstoot is de grootste winst natuurlijk voor het milieu.

Dat ziet er goed uit

Naast alle duurzame voordelen ziet de verpakking er ook nog eens goed uit. Daar kun je in de fashionbranche mee voor de dag komen. En bij grotere oplages is het mogelijk de verpakking te personaliseren en te voorzien van de logo’s en huisstijl van jouw bedrijf. Niet voor niets is fashionpack genomineerd voor de Packaging Awards van 2019!

 

Op de hoogte blijven van onze duurzame innovaties? Of fashionpack zelf proberen? Ga naar postnl.nl/fashionpack

 


Fashionpack: da’s goed uitpakken

  • fraaie verpakking met je eigen huisstijl
  • kleding kreuk en schadevrij versturen
  • voordelig verzenden door de brievenbus
  • eenvoudig retour in dezelfde verpakking

Fashionpack Beeld-14

Indruk maken met je kleding? Kies voor fashionpack

 

Fashionpack Beeld-61

Met fashionpack past kleding gewoon door de brievenbus

 

Fashionpack Beeld-57


Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.