Oproep aan moderetailers voor deelname aan de Dutch Sustainable Fashion Week 2019

AMSTERDAM, 16 augustus 2019 09:00 |

Stichting Dutch Sustainable Fashion Week organiseert voor de zesde keer op rij het grootse landelijke evenement. De zesde editie vindt plaats van 4 t/m 13 oktober 2019. Met samenwerkingspartners als INretail, HEMA, de SER en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt de stichting ondersteund om landelijk aandacht te vragen voor duurzaamheid in de modebranche. Retailers kunnen ook dit jaar weer aanhaken op dit landelijke event.

Het promoten van winkelroutes met daarin de leukste winkels die duurzame mode aanbieden of een duurzaam concept hanteren is tijdens deze week een belangrijke actie om aandacht te vragen voor duurzame mode. Deze routes worden verspreid via lokale media en de kanalen van de DSFW.

Waarom aanmelden?

Neveneffect is dat de doorstroom naar de winkels hiermee wordt vergroot en winkeliers zich als duurzame aanbieder kunnen profileren in een tijd waar duurzaamheid een steeds belangrijker keuzevoorwaarde wordt van de consumenten.

In-store communicatiepakketten

Om de deelnemende winkels te herkennen, biedt de DSFW in-store communicatiepakketten aan. Zo kunnen consumenten al vanaf buiten zien welke winkels aangesloten zijn en duurzame items aanbieden. Naast de winkelroutes organiseert de Dutch Sustainable Fashion Week spraakmakende activiteiten om duurzame mode in de spotlights te zetten. Er worden evenementen georganiseerd als repaircafés, tentoonstellingen, vintage/swopmarkten, stylingsessies, paneldiscussies en documentaire vertoningen.

Openingssgow

Op de vooravond van de DSFW, donderdag 3 oktober, vindt de openingsshow plaats. Tommy Driessen maakt zijn debuut als ontwerper met een collectie gemaakt van zijn jarenlange opgebouwde archief van vintage materialen en spectaculaire stoffen. Regelmatig worden prachtige items slechts een maal gedragen tijdens rode loper events, om het ambacht die in deze stukken verwerkt zit te prijzen verwerkt Tommy deze items tot nieuwe collectiestukken. Hiermee wil Tommy een bijdrage leveren aan de verduurzaming van branche. 

Jong talent

Ook biedt de DSFW dit jaar weer een podium aan jong talent. Drie upcoming designers ontwikkelen collecties voor de Future Fashion Show, die in teken staat van het bieden van innovatieve oplossingen voor diverse uitdagingen binnen de markt. Zo presenteren de ontwerpers alternatieven voor dierlijke materialen en maken ze gebruik van disposable materialen die de huidige fast fashion materialen kunnen vervangen.

De komende weken deelt de organisatie meer programma-onderdelen van de aankomende editie. Ondernemers kunnen aanhaken op de landelijke campagne door in de winkels activiteiten te organiseren. Deze worden door de Dutch Sustainable Fashion Week gepromoot en opgenomen in het programma.

Interesse? Meld je nu aan via voor deelname door voor eind augustus een mail te sturen naar info@dsfw.nl.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.