Hoe Oger winstrecords heeft weten te verbreken

amsterdam, 21 december 2016 11:06 | Mehtap Gungormez

Mannenmodeketen Oger heeft goede jaren achter de rug. Zo heeft het bedrijf vorig jaar 1,4 miljoen winst geboekt, vertelt mede-eigenaar Sander Lusink in een documentaire over Oger.

In de documentaire die Ziggo Zakelijk heeft gemaakt over Oger, wordt duidelijk hoe het familiebedrijf - dat bekend staat om zijn pakken - heeft weten te groeien. Zo vertelt Sander Lusink, een van de zoons van oprichter Oger Lusink: "We hebben net twee recordjaren achter de rug. Vorig jaar hebben we een winst geboekt van 1,4 miljoen euro. Dat is voor ons best veel." 

Schuldenvrij

Daarnaast wordt duidelijk waarom het modebedrijf ook ten tijde van de crisis zijn hoofd boven water heeft weten te houden. Volgens Martijn Lusink, de andere zoon en tevens CEO van Oger, komt dit vooral doordat het bedrijf altijd schuldenvrij is geweest. 

Verder komt aan bod in de documentaire hoe het bedrijf zijn inkoop doet, maar ook hoe het met zijn winkelpersoneel omgaat en welke maatregelen ze inzetten om betere resultaten te boeken. Zo vertelt Sander Lusink dat de Oger-winkelmedewerkers meer verdienen dan gemiddeld, waardoor de omzetten ook hoger uitvallen. 

Oger Lusink opende in 1989 zijn eerste herenmodezaak Oger in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Intussen staat voor Oger Holding de teller op zeven winkels, waarvan een in Antwerpen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen, klik hier om in te loggen.